Κυβερνητικό πρόστιμο για την συγκέντρωση στο σπίτι του Σημίτη!

Πέρασε τελικά του Σημίτη που έκανε προσωπική παρέμβαση στο ΕΣΡ και στον πρόεδρό του Λασκαρίδη και όπως αναμενόταν ο διορισμένος πρόεδρος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου επέβαλαν πρόστιμο 80.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Extra 3» για την εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ», που...
προβλήθηκε στις 24 και 25/2/2011.
Σύμφωνα με τον διορισμένο πρόεδρο του ΕΣΡ και εντολοδόχο του πρώην πρωην πρωθυπουργού, Ιωάννη Λασκαρίδη, εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού κάλεσε τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στις 3/3/2011, με τον παρουσιαστή να λέει χαρακτηριστικά «θα γίνει της Αιγύπτου».
Όπως σημείωσε ο Λασκαρίδης, «δεν πρόκειται περί ενημέρωσης, αλλά περί προτροπής» και ο ρόλος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών είναι η μεταφορά ειδήσεων και όχι η προτροπή σε τέτοιες πράξεις.
Το Συμβούλιο, κατά τον πρόεδρο του ΕΣΡ, θεωρεί απαράδεκτα και εμπρηστικά τα εν λόγω συνθήματα και παραβίαση του άρθρου 15 παρ. 2 του Συντάγματος, που ορίζει ότι ο σκοπός και η λειτουργία των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μέσων είναι η αντικειμενική ενημέρωση και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και παραβίαση του άρθρου 16 του Π.Δ. 77/2003 για προβολή εμπρηστικών μηνυμάτων και προτροπή συμμετοχής σε ταραχές.
Κατά την ακρόαση, εκπρόσωποι του σταθμού ισχυρίστηκαν ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί η διάταξη του Συντάγματος και ότι η εκπομπή αναφερόταν σε συγκέντρωση, που εξελίσσεται, και πως δεν προέτρεπε σε ταραχές.
Πρόκειται για απόφαση-σταθμό στην γελοιότητα έκφρασής του αλλά και στον τρόπο φίμωσης των ΜΜΕ...



FIMOTRO

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου