Τατουάζ: Επιταγή μόδας ή ανεξίτηλο νόημα;

Είναι απίστευτο, αλλά η μόδα πολλές φορές μας ωθεί να κάνουμε "τρελά" πράγματα! Όπως, για παράδειγμα, να ζωγραφίζουμε πάνω στο κορμί μας σχήματα, εικόνες ή λόγια που θα μείνουν για μια ζωή. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν μετά τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης είναι αρκετοί και σημαντικοί κι όσο και αν ακούγεται παράδοξο ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα που παίρνει κάνοντας τατουάζ είναι το ενδεχόμενο να το μετανοιώσει. Το τατουάζ αποτελεί ένα ανεξίτηλο στολίδι του κορμιού μας και η αφαίρεσή του απαιτεί επώδυνες σχεδόν αναποτελεσματικές διαδικασίες.
Ενώ παλαιότερα για να αποκτήσεις τατουάζ έπρεπε να έχεις υπάρξει τρόφιμος φυλακών, ναύτης, πολεμιστής ή εγκληματίας, σήμερα η τεχνολογία, και κυρίως οι επιταγές της μόδας διευκολύνουν αρκετά την κατάσταση.
"Τατού"  στα πολυνησιακά σημαίνει "ανεξίτηλο σημάδι", κι εκείνοι που το διέδωσαν στην Ευρώπη έλεγαν πως όταν τρυπάς το δέρμα, "μπαίνει το χρώμα και βγαίνει μια μαγεία". Μονάχα που η μαγεία αυτή διαρκεί αιώνια.
Βέβαια είναι επιλογή του κάθε ατόμου να κάνει το τατουάζ, αρκεί να γνωρίζει πως θα τον ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Πολλοί συνάνθρωποι μας κάνουν την δερματοστιξία διακατεχόμενοι από προσωρινή "ορμή"  για τη συγκεκριμένη ενέργεια και ύστερα το μετανιώνουν. Ο καθένας έχει τους δικούς του διαφορετικούς λόγους για να κάνει τατουάζ. Άλλοι κάνουν για να έχουν φυλαχτό κάτι, άλλοι απλώς για να έχουν ένα συγκεκριμένο προφίλ, άλλοι γιατί ίσως ανεβάζει το σεξουαλικό τους προφίλ ενώ κάποιοι άλλοι για να δηλώσουν κάτι.  Έτσι πλανάται το ερώτημα που θέτουμε και στον τίτλο: "Τατουάζ: Επιταγή μόδας ή ανεξίτηλο νόημα;" Ο καθένας επιλέγει.

Παρακάτω έχουμε φτιάξει ένα slide show με διάφορα παράξενα και μη τατουάζ.
Δείτε το:









Πηγές:

healthierworld.gr
www.checkoutmyink




Σχόλια

  1. Το όλο πνεύμα της ανάρτησης με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο! Έτσι είναι, στην παρόρμηση της στιγμής δεν λογαριάζουμε τους κινδύνους. Πιστεύω ότι αυτό πηγάζει από την ανάγκη να αισθανόμαστε διαφορετικοί. Σε μια κοινωνία που έχει σταδιακά απεμπολήσει τις αξίες και τα πρότυπα του παρελθοντος, αναδύεται η εναγώνια προσπάθεια ορισμένων να ξεχωρίσουν, και επειδή δεν μπορούν να το κάνουν διαφορετικά επιλέγουν μέσα σαν αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανάγκη που έχουμε να αισθαν΄ματε διαφορετικοί πολλές φορές μας οδηγεί σε αυτοκαταρσοφικές τάσεις... Συνήθως αυτοί που κάνουν τατου'αζ μάλλον δεν έχουν στο νου του τους ότι πάνω στο γερασμένο σώμα δεν θα φαίνεται όπως τώρα. Ή μπορεί να αποδέχονται το γεγονός πως σε μερικά χρόνια το τατουάζ πάνω τους θα φαίνεται σαν μουτζούρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου