Η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της για να ξεπεράσει την κρίση, παρά την ευνοϊκή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου, δήλωσε ένας από τους οικονομικούς συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης.
Η απόφαση της Συνόδου δεν αποτελεί παρά μία ανάσα για την Ελλάδα, είπε το μέλος του γερμανικού συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων, Λαρς Φελντ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Reuters.
«Στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή την στιγμή η Ελλάδα, δύσκολα μόνο θα τα καταφέρει χωρίς αναδιάρθρωση. Η απόφαση του περασμένου Σαββατοκύριακου έδωσε στους Έλληνες μία ανάσα [...] θα τους δώσει λίγο χρόνο», είπε ο κ. Φέλντ, απευθύνοντας έκκληση να ξεκινήσουν συνομιλίες με ιδιώτες δανειστές.
«Για να συμμετάσχουν οι ιδιώτες ομολογιούχοι σε αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας, θα πρέπει να υπάρξει γρήγορα δράση και να γίνει αναδιάρθρωση ακόμα και φέτος ή στο πρώτο εξάμηνο του 2012», συμπλήρωσε.
Το ελληνικό χρέος δεν θα αρχίσει να υποχωρεί πριν από το 2016 και αυτό αποτελεί «σχετικά αισιόδοξο σενάριο», σημείωσε.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει ετησίως 8-9% του ΑΕΠ της για τόκους, περικόπτοντας παράλληλα προσωπικό στο Δημόσιο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις. Τα πράγματα επομένως θα είναι πολύ δύσκολα», υπογράμμισε.
Πηγή: marketbeast
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου