Μόλις οι πρώτες εικόνες του Μεγάρου είδαν το φως της δημοσιότητας όλοι έμειναν έκπληκτοι!
Οι μετανάστες όχι μόνο δεν μεταφέρθηκαν σε ένα παράπηγμα, αλλά θα ζούσαν από εκείνη την στιγμή και στο εξής σε ένα παλάτι.
Η παραχώρηση του κτιρίου αποδώθηκε στην στενή σχέση και φιλία του ιδιοκτήτη του με τον πρύτανη της Νομικής, αλλά και της συζύγου του ιδιοκτήτη Χρυσάνθης Ρουτζούνη, που διακρίνεται για τη φιλανθρωπική της δράση και ως παιδοχειρουργός ενδιαφέρεται για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Είναι όμως αυτή η απόλυτη αλήθεια;
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του blog.gr, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και τόσο "αθώα".
Το1240 τ.μ. κτίριο, το οποίο χτίσθηκε το 1908 - 1909 από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Νικολούδη και ανήκει στον κ. Κωσταντίνο Ρουτζούνη, προέδρο της εταιρείας δημοσκοπήσεων ΚΑΠΑ Research δεν παραχωρήθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση μόνο λόγω καλής θέλησης του ιδιοκτήτη.
Ένα οικόπεδο το οποίο συνορεύει με το Μέγαρο Υπατία και ανήκει στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων αποτελεί τον πραγματικό λόγο που εδώ και 45 ημέρες οι "μετανάστες της Νομικής" διαμένουν σε ένα πραγματικό παράδεισο.
Το οικόπεδο αυτό, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το blog.gr, προορίζεται από τον ΟΣΚ για την κατασκευή ενός σχολείου μεταναστών!
Όπως ο καθένας ωστόσο αντιλαμβάνεται μια τέτοια κατασκευή δίπλα στο υπερπολυτελές κτίριο του κ. Ρουντζούνη θα υποβάθμιζε εξαιρετικά το ακίνητο. Αυτή την στιγμή απέναντι είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών ενώ πολύ κοντά είναι η Πλατεία Αιγύπτου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Πόσο θα βοηθούσε λοιπόν την αντικειμενική αξία της Υπατίας ένα σχολείο μεταναστών "μεσοτοιχία".
Έτσι λοιπόν ο κ. Ρουντζούνης σαν "από μηχανής θεός" έβγαλε την κυβέρνηση από το τέλμα της μεταφοράς των μεταναστών, έδωσε την λύση και τώρα περιμένει η παροιμία "το 'να χέρι, νίβει τ' άλλο" να λάβει σάρκα και οστά στην περίπτωση του Μεγάρου Υπατία.
Πηγή: Blog.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου