Ο Μουλάς Ομάρ και οι ασυναρτησίες

Το να μπορείς να παραθέσεις την άποψή σου με τρόπο που να πείθει είναι σημαντικό. Το να μπορείς όμως να το κάνεις αυτό και να είσαι συνάμα διασκεδαστικός σαφώς αποτελεί τέχνη.

Μέσα στον ωκεανό αυτό των ασυνάρτητων κειμένων που γράφονται συνεχώς στο παγκόσμιο χωριό του Internet, ή καλύτερα Διαδικτύου (τον όρο τον εισήγαγε για πρώτη φορά ο αξιόλογος πανεπιστημιακός κ. Μπαμπινιώτης), υπάρχουν αξιόλογα γραπτά που μας περιμένουν σιωπηλά να τα ανακαλύψουμε. Ένα από αυτά είναι και αυτό της Altre Miru στο blog mirumir.

Διακωμωδεί με τον δικό της γλαφυρό τρόπο την ανακολουθία των πληροφοριών που μεταδίδονται από τα διεθνή ΜΜΕ όσον αφορά το νούμερο 2 της Αλ Κάϊντα στο Αφγανιστάν. Προφανώς αναφέρομαι στον Μουλά Ομάρ. 

Πριν λίγες μέρες οι αμερικάνικες δυνάμεις σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Αντί να παρουσιάσουν το πτώμα του, προκειμένου να πείσουν για την αλήθεια της είδησης, το πέταξαν στη θάλασσα. Μετά ακούσαμε ότι σκοτώσανε τον Καντάφι. Ούτε και εδώ υπήρξε πτώμα. Βέβαια στην περίπτωση αυτή οι φήμες δεν μπόρεσαν να σταθούν για πολύ.

Στην φωτό! Στο κέντρο κάτω ο Μουλάς Ομάρ (Από την LaPresse)

Ας δούμε όμως το απολαυστικό κείμενο της Altre Miru.

Όνομα: Μοχάμαντ Ομάρ.
Τίτλος: Μουλάς.
Επονομαζόμενος: Μουλάς Ομάρ.
Συλλεκτική Αξία: Υψηλότατη.
Πιθανόν γεννηθείς το: 1959
Πιθανόν γεννηθείς στην: Νοντέχ, στα περίχωρα της Κανταχάρ.
Οι γονείς πιθανόν ήτανε: φτωχοί ποιμένες.
Και πιθανόν μεγάλωσε σε: μία λασποκαλύβα στην επαρχία της Κανταχάρ.
Και πιθανόν έμαθε γράμματα στο: μαντράς (θρησκευτικό σχολείο) Νραρούλ Ουλούμ Χακάνια, στην Ακόρα Κατάκ, επαρχία του Κυμπέρ Παχτούνκβα, στο Πακιστάν.
Και είναι, όπως όλοι γνωρίζουν: παράνομος

Έχεις πολεμήσει: του σοβιετικούς.
Η τελευταία φορά που τον είδανε ήτανε: ενώ το έσκαγε με το μηχανάκι του από ένα χωριό στην επαρχία της Χελμάντ στο Αφγανιστάν.
Ήταν: Γενάρης του 2002.
Στη συνέχεια: εκδικήθηκε με διάφορους τρόπους.
Σήμερα: θεωρείται νεκρός.
Πως: σκοτώθηκε καθώς πήγαινε από την Κέτα στο βόρειο Βαζιριστάν.
Γιατί: εάν έχεις μπουχτίσει τον βόρειο Βαζιριστάν, έχεις μπουχτίσει τον κόσμο ολόκληρο.
Η πληροφορία δόθηκε από: την Τόλο TV, στο Αφγανιστάν.
Πηγές: Ανώνυμες.
Η τελευταία φορά που δεν είχε συλληφθεί ήταν: στις 27 Μαρτίου του 2010 στο Καράκι.
Η πληροφορία της σύλληψης δόθηκε από: την Τόλο TV, στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο τύπου FARS: "Το πτώμα του Μουλά Ομάρ υπόκεινται αυτές τις ώρες σε κάποιες ιατρικές εξετάσεις".
Όμως ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν στο Αφγανιστάν αναφέρει: πρώτον, είναι ζωντανός και σθεναρός, δεύτερον βρίσκεται στο Αφγανιστάν και είναι απασχολημένος με τις διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Ενώ μία πηγή των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρει: πρώτον, είναι νεκρός, δεύτερον, βρίσκεται στο Πακιστάν και είναι απασχολημένος με το να παριστάνει τον ψόφιο κοριό.
Επισημαίνεται: τάσεις διάλυσης του μεγαλύτερου κράτους που πέθανε από την Αλ Κάιντα σύμφωνα με τον δεύτερο κανόνα στην τραγωδίας του Σενέκου.
Δηλαδή: με μεγάλη διασπορά αιματηρών πράξεων που λαμβάνουν χώρα σχεδόν πάντα κάπου αλλού, αξίζει να ειπωθεί off the record, με επακόλουθη διήγηση λίγο ως πολύ επεξεργασμένη στην κοινή γνώμη.
Εντωμεταξύ: δεν μας πιστεύει ούτε το site της Repubblica, που κατέβασε την είδηση κάτω από τον τυφώνα στο Midwest και πριν τη έκρηξη του ηφαιστείου Grimsvoetn.
Ενώ η il Corriere: υπενθυμίζει ότι ο Μουλάς είναι 1,98m ψηλός και ίσως το μάτι που του λείπει το έβγαλε ο ίδιος όταν κτυπήθηκε από μία χειροβομβίδα, ώστε να συνεχίσει να πολεμα. Μπλιαχ.
Αξίζει να ειπωθεί ότι: δεν είναι γνωστό πως είναι το πρόσωπο του Μουλά Ομάρ.

Διαβάστε τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης και της Ανάλυσης ΙΙ.

Σχόλια