Ο χρυσός της Βενεζουέλας και ο πραγματικός λόγος γιατί η Τρίπολη κατακτήθηκε ακριβώς τώρα

Στο παρακάτω άρθρο που βρήκαμε εδώ διαβάζουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για τον λόγο που οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν τόσο τις τελευταίες μέρες στην Λιβύη. Διαβάστε το προσεκτικά.

Μετά από πολλούς μήνες σταθερής κατάστασης με τους εξεγερμένους στην Βεγγάζη και τον Καντάφι τα πράγματα άλλαξαν δραματικά τις τελευταίες τρεις μέρες.

Όμως τι συνέβη σε αυτό το σύντομο διάστημα που άλλαξε τόσο τα πράγματα;

Έχει να κάνει με τον χρυσό και εξηγούμαστε: πριν από μερικές μέρες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Τσάβες, ζήτησε από το Λονδίνο τον επαναπατρισμό του χρυσού που έχει κατατεθεί στην αγγλική πρωτεύουσα (περίπου 100 τόνοι).

Ο χρυσός είχε δοθεί ως leasing στην Τράπεζα της Αγγλίας και η επιστροφή του στην Βενεζουέλα σημαίνει ότι θα πρέπει να τον ξαναγοράσει στις αγορές. Αυτό προκάλεσε την απότομη άνοδο των τιμών του χρυσού φθάνοντας την Παρασκευή στα 1,881 δολάρια η ουγγιά. Επιπλέον οι τιμές των βραχυπρόθεσμων futures ήταν υψηλότερες των μακροπρόθεσμων, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή την στιγμή υπάρχει έλλειψη χρυσού σε φυσική μορφή.

Σε όλη την ιστορία του COMEX αυτό συνέβη μόνο άλλη μία φορά πολλά χρόνια πριν και μόνο για λίγες ώρες. Η τωρινή κατάσταση συνιστά μια εντελώς καινούργια κατάσταση στην αγορά των futures χρυσού.

Γι' αυτό οι 143.8 τόνοι φυσικού χρυσού που κατέχει ο Καντάφι ήταν απαραίτητοι για την αντικατάσταση του χρυσού που απαιτεί η Βενεζουέλα χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος ενός default και της εκτόξευσης των τιμών του κίτρινου μετάλλου σε μη ανεκτές τιμές.

Επ' ευκαιρίας να θυμηθούμε ότι ο χρυσός που εικάζεται ότι έχει η FED δεν έχει ελεγχθεί από καμία ανεξάρτητη αρχή εδώ και πολλά χρόνια και επομένως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν υπάρχει πραγματικά.[..]

Η πραγματική αιτία της γοργής κλιμάκωσης αυτών των ημερών οφείλεται ακριβώς στην ανάγκη του Λονδίνου να βρει τον χρυσό που θα αντικαταστήσει αυτόν της Βενεζουέλας.
Οι αγορές με αυτήν την κίνηση κατάλαβαν ότι ο χρυσός που ισχυρίζονται ότι κατέχουν τα δυτικά κράτη απλά δεν υπάρχει και γι' αυτό οι τιμές του χρυσού (και του ασημιού) θα ανέβουν αισθητά τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Οι traders και οι τράπεζες διερωτώντουσαν αυτές τις μέρες που θα βρει η Τράπεζα της Αγγλίας τον χρυσό που χρειάζεται για την αντικατάσταση αυτού του Τσάβες. Σήμερα έχουμε την απάντηση.

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ, της Ανάλυσης ΙΙΙ και της Ανάλυσης IV.

Σχόλια

  1. Καλά εάν γυρίσει ο χρυσός στα χερια του Chavez.Εγώ θα γίνω ΠΑΠΑΣ της Ρώμης.Πρώτα από όλα Ο Chavez είναι σε πολύ δύσκολη θέση λόγω υγείας.Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει προσπάθεια ανατροπής του.Οι Αμερικανικες βάσεις στην Κολομβία είναι έτοιμες με στρατιώτες που φορούν στολές του Στρατού της Βενεζουέλας αλλα δεν είναι Benezolanoi.Όταν βρεθεί στην Κουβα η στην Βραζιλία για θεραπεία θα του είναι αδύνατον να γυρίσει πίσω.Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ποσο εύκολα γίνηται αεροπορικά δυστυχήματα ώστε να ξεφορτώνονται μερικοί Πρόεδροι Λατινοαμερικανοί που το παίζουν φιλόπατρις και εναντίον των Αμερικανικων Συνφερόντων.Όσο για την Λύβη έχει πετρέλαιο γι αυτό γίνονται όλα αυτά.Το βλέπουμε από αυτούς που περνούν μέρος στις επιθέσεις που αντιπροσωπεύουν τα συμφεροντα των πετρελαϊκών εταιριών A ξέχασα ποιος θα ζητήσει να "μετρηθοούν" ρεζέρβες χρυσού?Ποιος? Ο χρυσός των χωρων που τον παρέδωσαν θέλοντας η όχι δεν καλύπτει τα ποσα που οι χώρες αυτές χρωστούν.Εάν καταφέρει αυτό η Venezuela θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.Τότε πως θα αντέξει το "τραπεζοιοκονομικο" σύστημα?Άρα μην ονειρεύεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας έχουμε αναφερθεί σε άλλο post και δεν διαφωνούμε στο ότι οι Δυτικοί θέλουν τα πετρέλαια. Δεν πρόσεξες όμως ότι το άρθρο δικαιολογεί το timing της πτώσης της Τρίπολης και όχι τον λόγο της εισβολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Diladi i Ameriki exei erthei se simfonia me ti Gallia gia ti Libya...i Gallia protostatei stin oli fasi...kai to xriso tha ton parei i Agglia? kai malista olon..gia na kalipsei tou tsavez?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου