Τι κρύβει η αναγνώριση του Μεταβατικού Συμβουλίου στην Λιβύη από την ελληνική κυβέρνηση;

Η Ελλάδα προχώρησε εχθές στην αναγνώριση της κίνησης των ανταρτών (Μεταβατικό Συμβούλιο) στην Λιβύη. Με την κίνησή της αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτεθεί ανεπανόρθωτα και εξηγούμαι.

Πως είναι δυνατόν να αναγνωρίζεις κάτι πριν να δεις τι θα πράξει στην χώρα; Το μόνο που έχουμε μέχρι στιγμής είναι συγκρούσεις και την προέλαση των ανταρτών στην Τρίπολη. Ποιος μας εγγυάται ότι η κυβέρνηση που θα συσταθεί θα είναι δημοκρατική ή προς όφελος του λιβυκού λαού; Ή μήπως δεν μας ενδιαφέρει αυτό;

Η Ελλάδα φαίνεται ότι έτσι όπως είναι πνιγμένη στα χρέη και δεμένη χειροπόδαρα με τα εκάστοτε πακέτα διάσωσης για τα οποία ζητούνται ακόμη και χρυσός ή μετοχές εταιριών ως εμπράγματες εγγυήσεις, αναγκάζεται να κινείται στην διεθνή σκακιέρα ως πιόνι των μεγάλων δυνάμεων.

Είναι γνωστό ότι η Γαλλία ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που αναγνώρισαν το Μεταβατικό Συμβούλιο. Δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κάποιος ότι ασκήθηκαν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει και αυτή στην αναγνώριση. Προφανώς όλα αυτά είναι απλά υποθέσεις, όμως είναι εύλογες υποθέσεις που υποστηρίζονται από το timing της ελληνικής αντίδρασης.

Μήπως τελικά αυτό είναι το αντάλλαγμα για να υποστηρίξει η Γαλλία την Ελλάδα στην ιστορία των εγγυήσεων που ζητά η Φιλανδία, η Ολλανδία και ίσως και άλλες χώρες;

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ, της Ανάλυσης ΙΙΙΑνάλυσης IV και της Ανάλυσης V.

Σχόλια