Γιατί δεν θα γίνει κούρεμα τώρα!

Θα μας δοθεί το πολυπόθητο κούρεμα; Δύσκολο! Μα αν δεν δοθεί πως θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στην χρηματοδότηση ενός κράτους με μη βιώσιμο χρέος; Απλό, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει βάσει του κουρέματος που θα γίνει στην πορεία υλοποίησης και θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο!

θα συμμετάσχει με την λογική ότι αν γίνει τώρα το κούρεμα είναι πολύ πιθανό να μη γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και το χρέος να καταστεί εκ νέου μη βιώσιμο!

Σκεφτείτε το, έχει λογική! Το χρέος είναι σήμερα και πάλι μη βιώσιμο γιατί δεν έγιναν οι μεταρρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί στο πρώτο μνημόνιο!

Οι εταίροι λοιπόν ξέρουν ότι αν πάνε σε κούρεμα τώρα θα αρθεί η πίεση από την ελληνική κυβέρνηση και δεν θα προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις!

Αφήστε που είναι πολύ πιθανό να πέσει ύστερα η κυβέρνηση αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κάθε λόγο να το κάνει και να αναλάβει ένα απαλλαγμένο από μεγάλο μέρος του χρέους κράτος και να μπούμε και πάλι στην ίδια λογική η οποία μας έφθασε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα!

Να σημειώσω ότι την συμμετοχή του ΔΝΤ την θέλουν και οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι! Οι πρώτοι επειδή δεν πολυεμπιστεύονται την ΕΕ και οι δεύτεροι γιατί δεν θέλουν να αφήσουν την υπόθεση-Ελλάδα στα χέρια των Γερμανών.

Σχόλια