Ξεσπάθωσαν οι νοσταλγοί του ΓΑΠ…



…με τις εξελίξεις στην Κύπρο λένε ότι δικαιώνεται ο Γιώργος Παπανδρέου για την επιλογή του να ενταχθεί η Χώρα στον μηχανισμό στήριξης.
Ας κάνουμε μερικές σύντομες επισημάνσεις.
Ουδείς αμφισβητεί ότι η Χώρα αδυνατούσε να δανειστεί από τις αγορές και ότι υπήρχε άλλος δρόμος πλην κάποιου μηχανισμού στήριξης.
Όμως…το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (έτος 2009) δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με τα όσα έγιναν το 2010. Αυτό προκάλεσε μια πολύ ισχυρή κρίση αξιοπιστίας της Παράταξης και κλονίστηκε η σχέση της με τον κόσμο  που πάντα πίστευε σε αυτήν. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είπαν ότι εξαπατήθηκαν.
Από την άλλη, η διαπραγματευτική ισχύς μιας μονοκομματικής Κυβέρνησης ήταν σαφώς πολύ μικρότερη απ΄ αυτή που θα είχε μια Κυβέρνηση συνεργασίας-«εθνική ομάδα». Με απλά λόγια «μνημόνιο» με…«μνημόνιο» έχει διαφορά…
Έτσι, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το πολιτικό κόστος για όλα τα αμαρτήματα από συστάσεως του ελληνικού έθνους ενώ η Νέα Δημοκρατία έκανε ανέξοδη αντιπολίτευση με τα Ζάππεια Ι, ΙΙ και…ΙΙΙ
Αυτό πληρώνει ακόμη και σήμερα η Παράταξη. Οι όποιες φωνές ασκούσαν έμμεση κριτική εκείνη την εποχή καταπνίγονταν λόγω της σαρωτικής νίκης στις εσωκομματικές του 2007 και στις εθνικές εκλογές του 2009.
Η παντοδυναμία του ΓΑΠ και του περιβαλλοντός του ήταν αδιαμφισβήτητη…

Σχόλια