Από πότε έγιναν οι Έλληνες… «ξενοφοβικοί» και «ρατσιστές»;


Η δημοσκοπική και εκλογική άνοδος της «Χρυσής Αυγής» εκτιμάται από διάφορους κύκλους ως το αποτέλεσμα της μετατροπής της ελληνικής κοινωνίας σε…«ξενοφοβική» και…«ρατσιστική».
Προσπαθούμε λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει:
Αναλογιζόμαστε πότε εκδηλώθηκε το φαινόμενο της ανόδους της ΧΑ. Διαπιστώνουμε, εύκολα, ότι αυτό έγινε ΜΕΤΑ το 2010 όπου κατά…σύμπτωση (;) ήρθε το «Μνημόνιο» στην Χώρα.
Ύστερα σκεφτόμαστε το άλλο: οι «ξένοι» ήρθαν στην Χώρα μετά το…2010;
ΠΡΙΝ δεν είχαμε «ξένους»; Και αφού είχαμε «ξένους» γιατί δεν είχαμε και ισχυρή ΧΑ;
Με αυτούς τους απλούς συλλογισμούς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ευθεία σύνδεση του «Μνημονίου», της μείωσης των εισοδημάτων και της ανεργίας με την άνοδο της ΧΑ.
Μοιάζει σαν η ΧΑ να γίνεται ο «αποδέκτης» όλων εκείνων που, α) ευρισκόμενοι σε οικονομική απόγνωση και β) δεν διαθέτουν τα πιο ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά, θέλουν να αντιδράσουν.
Πιστεύοντας, ίσως, ότι έτσι θα εκδικηθούν το «πολιτικό σύστημα» που, κατά την γνώμη τους, τους οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.
Η ΧΑ παίζει έξυπνα. Τοποθετεί τον εαυτό της απέναντι απ΄ΟΛΑ τα κόμματα, συντάσσεται, έμμεσα ή άμεσα με ακραία συνθήματα που ακούγονται έξω απ΄την Βουλή για την Βουλή (…) και μαζεύει…«ψηφουλάκια»
Και οι μετανάστες;
Τίποτε…
Ένα πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη τους…
Ενίοτε και οικονομικό…
Ελπίζουμε όχι γεωπολιτικό…

Σχόλια