O AΝΤΏΝΑΡΟΣ ΣΥΣΠΕΙΡΏΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

Η αίσθηση που επικρατεί στον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, ειδικά μετά το ναυάγιο με τους «58», είναι ότι κανείς δεν μπορεί να συνυπάρξει με κανέναν. Οι όποιες συνθέσεις γίνονται με αγκομαχητό, ενώ η αποσυσπείρωση και τα διαλυτικά φαινόμενα χάρη προσωπικών στρατηγικών και εγωισμών καλά κρατούν.
Ξάφνου όμως μια δήλωση του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου Αντώναρου ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα και να συσπειρώσει απρόσμενα τον χώρο.
Είναι η δήλωση στο twitter ότι το…ΠΑΣΟΚ φταίει που μπήκαμε στα Μνημόνια. Στο blog είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι ο Σαμαράς και ειδικά η Καραμανλική πτέρυγα, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, θα προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί στο θέμα του Μνημονίου. Θα ισχυριστεί ότι «βρήκαμε» την κατάσταση, ότι «θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη διαπραγμάτευση» όμως…κατόπιν ενεργειών Σαμαρά (ενίοτε και εντολών του) η Χώρα επανήλθε στο σωστό το δρόμο.
Βέβαια, ο Αντώναρος το προχωράει λίγο παραπέρα αφήνοντας (;) να εννοηθεί ότι υπήρχε ΠΑΣΟΚικό σχέδιο για το Μνημόνιο με εκτελεστή τον…Γιώργο Παπανδρέου. Λίγο-πολύ ότι λέει δηλαδή και ο…Καμμένος.
Ασφαλώς, απαντήσεις υπήρξαν για το θέμα της υπαγωγής στον Μηχανισμό Στήριξης και θα είναι κουραστικό να επανέλθουμε.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ΕΣΤΩ και έτσι επήλθε μια συσπείρωση του Προοδευτικού Χώρου για κάτι που ναι μεν είναι αυτονόητο αλλά δυστυχώς η έννοια του «αυτονόητου» έχει ξεχαστεί προ πολλού…και από πολλούς…


Σχόλια