Αλίμονο στους νέους


Στην μοναδική ελληνική Ταινία «Αλίμονο στους νέους» ο πρωταγωνιστής, που είναι υπερήλικας αλλά με μεγάλη οικονομική άνεση πέφτει για ύπνο και ονειρεύεται ότι κάνει συμφωνία με τον διάολο ώστε να γίνει και πάλι νέος με ένα εφάπαξ χρηματικό πόσο στην τσέπη του για ξεκίνημα.
Στην πορεία διαπιστώνει ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενε. Οι δυσκολίες πάρα πολλές. Η εύρεση εργασίας ήταν πολύ δύσκολη διότι οι θέσεις εργασίας ήταν ελάχιστες και πολύ χαμηλά αμειβόμενες. Τα πράγματα ήταν εξίσου δύσκολα και στην προσωπική ζωή αφού ελλείψει χρημάτων δεν υπήρχε δυνατότητα για γάμο.
Όταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας ξυπνά απ΄τον ύπνο, με ωριμότερη σκέψη, αντί να παιδιαρίζει προικίσει τη Ρίτα (μνηστή υπαλλήλου του) ώστε εκείνη να μπορέσει να ευτυχήσει και να ζήσει μια άνετη ζωή με τον αγαπημένο της.

Μια τέτοια ταινία μπορεί να είναι αρκούντως πιο διδακτική για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα από τις ατελείωτες πολιτικές αναλύσεις των τελευταίων ημερών, έντυπες και ηλεκτρονικές, για την συντριπτική νίκη ΣΥΡΙΖΑ και το φαινόμενο Τσίπρα που προκάλεσε μούδιασμα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Για το ΠΑΣΟΚ, εκτός από μούδιασμα, επικρατεί ανησυχία και ανασφάλεια δεδομένου ότι σαφής στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η απόλυτη κυριαρχία στον χώρο της ΚεντροΑριστεράς.

Ούτε βέβαια είναι τυχαία τα ανοίγματα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Στις περισπούδαστες λοιπόν αναλύσεις των τελευταίων ημερών (μέσου μεγέθους μιας... γεωστρατηγικής μελέτης του Υπουργείου Άμυνας) ένα πράγμα δεν έχουν προσαρτήσει.

Πώς ο Τσίπρας κέρδισε πανηγυρικά ενώ ο κομματικός μηχανισμός (που συντριπτικά έλεγχε η πλευρά Λαφαζάνη) ατόνησε;
Ούτε πώς ένα κόμμα εμπιστεύτηκε για Πρόεδρο του έναν 30αρη που τον έκανε Πρωθυπουργό στα 40.
Στις αντίστοιχες ηλικίες των δικών τους κομμάτων το πολύ πολύ...να κρατάνε την τσάντα κάποιου συμβούλου.

Κύριοι (και κυρίες), το κουράσαμε.

Είτε το θέλουμε είτε όχι, η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "προίκισε" τον Αλέξη Τσίπρα με την Προεδρία και του έδωσε όλα τα απαιτούμενα για να προχωρήσει στην πολιτική ζωή...




Σχόλια