Ανυπότακτοι στην εφορία


Σκληραίνει η αντιμετώπιση της Πολιτείας προς τους ανυπότακτους, με την εμπλοκή της εφορίας στην επιβολή των προστίμων. Δείτε πώς θα αναγκάζονται να πληρώνουν οι λιποτάκτες. Τι θα ισχύει με τους έφεδρους και τους Έλληνες του εξωτερικού.


Τον στρατό μπορείς να τον αποφύγεις, την εφορία ποτέ! Πλέον οι ανυπότακτοι πέρα από το στρατοδικείο, θα έρχονται αντιμέτωποι και με τα τσουχτερά πρόστιμα της εφορίας.

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, που βρίσκεται προς υπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών, όσοι δεν εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις θα πρέπει να πληρώσουν 6.000 ευρώ και σε περίπτωση άρνησης δεν θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα.

Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ακόμα και αν οι ανυπότακτοι επιλέξουν να καταταγούν, το πρόστιμο δεν θα παραγράφεται.

Πέρα από τους λιποτάκτες, όσοι έφεδροι δεν παρουσιάζονται σε ασκήσεις ή μετεκπαιδεύσεις θα καλούνται να πληρώσουν 1000 ευρώ, εκτός αν προσκομίσουν νόμιμη εξαίρεση από την πρόσκληση για κατάταξη.

Πρόστιμο περιμένει και όσους ξεχάσουν να ενημερώσουν το στρατολογικό τους γραφείο για αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας, όσοι αρνούνται να παραλάβουν εμπιστευτικά έγγραφα ή παρουσιάζονται εκπρόθεσμα σε άσκηση. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι παραβάτες θα πληρώνουν 90 ευρώ.

Οι νέες ρυθμίσεις, αφορούν όσους χαρακτηρίζονται λιποτάκτες από τον περασμένο Σεπτέμβριο και όχι τους παλιούς ανυπότακτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εξής ακόμα και αν κάποιος επιλέξει να υπηρετήσει, αφού κηρυχθεί ανυπότακτος, το πρόστιμο των 6.000 ευρώ θα παραμένει. Τα στρατολογικά γραφεία στη συνέχεια θα στέλνουν τα πρόστιμα στις εφορίες.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αν κάποιος ανυπότακτος Έλληνας του εξωτερικού, θελήσει να επιστρέψει στην Ελλάδα για εγκατάσταση, θα υποχρεώνεται να εξοφλήσει το στρατολογικό του χρέος. Οι ανυπότακτοι του εσωτερικού υπολογίζονται σε περίπου 15.000.
news247

Σχόλια