Περί βουλευτικής ασυλίας

Η βουλευτική ασυλία δεν θεσπίστηκε τυχαία. Έχει σκοπό να προστατεύει τον βουλευτή από τους εκάστοτε που μπορεί να θίγει με τα λεγόμενα και τις πράξεις του. Ο βουλευτής είναι επιφορτισμένος με την άσκηση του έργου της προάσπισης της Δημοκρατίας. Τυχόν άρση της ασυλία θα τον εξέθετε στις ορέξεις των συμφερόντων που κάθε φορά θα έθιγε.
Βέβαια σήμερα πολλοί βουλευτές χρησιμοποιούν αμετροεπή γλώσσα περί δικαίων και αδίκων. Όμως και πάλι αυτό δεν συνιστά λόγο άρσης της ασυλίας. Από εκεί και πέρα αρμόδια είναι η Βουλή. Αρμόδιος είναι επίσης και ο ελληνικός λαός που μπορεί στις επόμενες εκλογές να στείλει το αμετροεπή στο σπίτι του.
Κάποιοι ζητάνε την γενικευμένη άρση του καθεστώτος που άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα και δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν αλλάξει το ίδιο το Σύνταγμα. Υπάρχει η τάση του Έλληνα να θέλει να γενικεύει τα πάντα. Δεν είναι σωστό αυτό. Έχει δημιουργηθεί σελίδα στο Facebook για την υποστήριξη της κίνησης αυτής. Τι θα συμβεί όμως αν συμβεί αυτό;
Απλά θα αρχίσουν να πέφτουν βροχή η μηνύσεις από τους οπαδούς όλων των κομμάτων. Και τι θα προσφέρει αυτό; Θα καταστήσει τον βουλευτή φοβισμένο ανθρωπάκι που δεν θα βγάζει τσιμουδιά. Επιθυμεί κανείς κάτι τέτοιο; προσωπικά προτιμώ να είναι κάποιος αμετροεπής από το να φοβάται και τον ίσκιο του.

Σχόλια