2 γιοί του Μουμπάρακ έλαβαν πολύ μεγάλη προμήθεια

Δύο γιοί του τέως προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, έλαβαν πολύ σημαντικές προμήθειες από την πλευρά του Ισραήλ, γιά να εγκρίνουν τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς το εβραϊκό κράτος, σύμφωνα με την κουβεϊτιανή εφημερίδα αλ Τζαρίντα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσιεύμα της ανωτέρω εφημερίδας, στο οποίο παρατίθενται φωτοτυπημένα όλα τα συναφή παραστατικά έγγραφα, οι Γκαμάλ και Αλάα Μουμπάρακ έλαβαν, καθένας, "προμήθεια 2,5% από ένα συμβόλαιο των 2,5 δισ.αμερικανικών δολαρίων"...

--Ισραηλινοί αξιωματούχοι, ο πρώην υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Σάμεχ Φάχμι κι ο στενά συνεργαζόμενος με την οικογένεια Μουμπάρακ αιγύπτιος επιχειρηματίας, Χουσέϊν Σάλεμ, έκαναν τις σχετικές διαβουλεύσεις, που ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο '05, γράφει η ίδια εφημερίδα.

-- Βάσει του εν λόγω συμβολαίου, επί 15 συναπτά έτη θα παραδίδονται στο Ισραήλ από την ισραηλο-αιγυπτιακή κοινοπραξία Αέριο Ανατολικής Μεσογείου, την EMG, προς την ισραηλινή εταιρία του ηλεκτρικού ρεύματος, ετησίως 1,7 δισ. κυβικά μέτρα αερίου. Η έναρξη των παραδόσεων αιγυπτιακού αερίου έγινε μέσα στον Φεβρουάριο του '08.

-Η Αίγυπτος δίνει περίπου το 40% του φυσικού αερίου, με το οποίο στο Ισραήλ παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα.

-- Πέρυσι τον Δεκέμβριο, 4 ισραηλινές εταιρείες συνήψαν 20ετή συμβόλαια γιά εισαγωγή αιγυπτιακού φυσικού αερίου, αξίας 10 δισ.δολαρίων ΗΠΑ (7,4 δισ.ευρώ).

Διαβάστε περισσότερα: i-reporter

Σχόλια