3 δισ. δολάρια τα "Ομόλογα της Διασποράς"


Η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων που θα απευθύνονται στο ευρύ επενδυτικό κοινό, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

"Το ανώτερο ύψος της έκδοσης είναι 3 δισ. δολάρια (2,15 δις. ευρώ) και περιμένουμε την έγκριση (σ.σ.: της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς)", δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου. Αφού δοθεί η έγκριση των αμερικανικών αρχών, η Ελλάδα θα μπορεί να προωθήσει τα ομόλογα στο χρόνο που θα αποφασίσει. Ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι δεν έχουν αποφασισθεί ακόμη ο ακριβής χρόνος της έκδοσης των ομολόγων και η διάρκειά τους.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε προαναγγείλει από το Φθινόπωρο του 2010 την έκδοση των ομολόγων της διασποράς, όπως τα είχε αποκαλέσει, με στόχο την άντληση κεφαλαίων από τη μεγάλη ελληνική ομογένεια στο εξωτερικό. Ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε στο Ρόιτερ ότι υπάρχει σχέδιο για την έκδοση ομολόγων και σε Έλληνες της Αυστραλίας, αλλά δεν έχει υποβληθεί ακόμη σχετική αίτηση.

πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια