“Βράζει” στους 400 βαθμούς ο ένας αντιδραστήρας στη Φουκοσίμα – 6 Ρίχτερ ο νέος σεισμός που “χτύπησε” τη χώρα

Συναγερμός και πάλι γύρω από τους αντιδραστήρες αυτή τη φορά είναι ο αντιδραστήρας 1 όπου το εθνικό παρατηρητήριο για την ασφάλεια από πυρηνικά ατυχήματα ανακοίνωσε ότι η θερμοκρασία έχει ανέλθει κοντά στους 400 βαθμούς Κελσίου, εντός ενός διαμερίσματος υψηλής πίεσης όπου το ανώτερο επιτρεπτό όριο δεν ξεπερνά τους 302 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 2 σταμάτησαν προσωρινά τις εργασίες, έπειτα από ειδοποίηση της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας από την πυρηνική ενέργεια, που διαπίστωσε αύξηση των επιπέδων ραδιενεργού ακτινοβολίας στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα.

Η Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, διέταξε νωρίς το πρωί την εκκένωση του χώρου στον αντιδραστήρα 2 από το εργατικό προσωπικό, μετά τις μετρήσεις που έδειξαν αύξηση της ραδιενέργειας στα 500 μιλισεβέρτ την ώρα, ποσοστό που καταγράφεται στη ζώνη κινδύνου.

Η καταστροφή δείχνει όμως να μην έχει τέλος καθώς πολύ υψηλότερα από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια, είναι τα ποσοστά ραδιενέργειας, που βρέθηκαν από το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, σε 11 είδη λαχανικών, που εξετάστηκαν και προέρχονταν από την περιοχή της Φουκουσίμα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Τα νέα του Κιότο, που μετέδωσε την είδηση, ανέφερε ότι ανάμεσα στους τύπους των λαχανικών που ανιχνεύθηκε υψηλή συγκέντρωση ραδιενεργών ουσιών, περιλαμβάνονται, το μπρόκολο, το σπανάκι, το λάχανο και το κουνουπίδι.

Πηγή: newsIT.gr

Σχόλια