Η ανεξέλεγκτη χρήση των δυνατοτήτων της αχανούς μπλογκόσφαιράς, δημιουργεί ανισορροπίες στην αντικειμενική ενημέρωση

του Δωδωναίου

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να αλλάξει κανείς τη σημασία κάποιου γεγονότος ή την έννοια των λόγων κάποιου και να τα εμφανίσει με τον τρόπο που αυτός επιθυμεί.

Από "μερικούς" ανθρώπους που βρίσκονται είτε σε διατεταγμένη υπηρεσία, ή για δικούς τους λόγους αυτοϊκανοποίησης αλλά και άλλων μύχιων προσδοκιών τους, εμφανίζονται συνήθως με στρεβλό τρόπο (ιδιαίτερα στην πολιτική), σημαντικά γεγονότα, ιδέες, ή και τελούμενα έργα ακόμη.

Οι λόγοι τους εν κατακλείδι είναι εμφανείς:

Να πλήξουν επιθυμούν τις προσωπικότητες εκείνες που βρίσκονται στο κλισιοσκόπιο τους.

Από την υπνωτιστική και αποπροσανατολιστική τακτική αυτή εκτός της δύναμης των ΜΜΕ, δεν εξαιρείται φυσικά και η πληθώρα των ιστότοπων (bloggs).

Οι αναγνώστες και οι περιηγητές της μπλοκόσφαιρας αποδέχονται και σέβονται τις απόψεις και τις πληροφορίες που προέρχονται συνήθως από τον συγκεκριμένο αυτό «χώρο» αυτό.

Και συμβαίνει αυτό γιατί apriori σχεδόν στην πλειονότητα τους οι τρίτοι «αναγνώστες» θεωρούν άδολο, ανεπιτήδευτο και ειλικρινές ότι προέρχεται από την ερασιτεχνική (το πάλαι ποτέ) χώρα του blogging.

Τώρα πλέον δεν συμβαίνει αυτό στην πραγματικότητα, γιατί και εδώ έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του για τα καλά και ισχύουν οι ίδιοι τακτισμοί και πλειστάκις το ίδιο δόγμα του αλήστου μνήμης Γιόζεφ Γκαίμπελς.

Ο οποίος Γκαίμπελς για παράδειγμα, διατείνονταν με ισχυρή πεποίθηση όταν έλεγε:

«Πρέπει να περιορίζεται κάποιος αν θέλει να γίνει πιστευτός σε λίγες μόνο στοιχειώδεις ιδέες και απόψεις και τις οποίες είναι αναγκαίο να τις επαναλαμβάνει ξανά και ξανά».

Έτσι λοιπόν και τώρα σε ορισμένα Blogs η σκιαγράφηση και ο επίμονα εξακολουθητικός τρόπος (ξανά και ξανά) της εμφάνισης και του κακού χαρακτηρισμού (ας λάβουμε για παράδειγμα το προφίλ του Πρωθυπουργού), χτίζει στον τρίτο αναγνώστη αργά αλλά σταθερά μια αυτόματη κακή εικόνα που άθελά του την ενστερνίζεται.

Αυτή η εικόνα θα μετατραπεί αυτόματα σε κάποια δεδομένη στιγμή σε διαδικασία λήψης απόφασης (εκλογές ή ώθησης σε απείθεια νόμων για παράδειγμα).

Ετούτο επιδιώκει «ο» σε διατεταγμένη υπηρεσία, η «ο» εμπαθώς διακείμενος συντάκτης των στρεβλωτικών και «ο» κατ΄ εξακολούθηση συντάκτης τέτοιων κειμένων.

Αυτό φυσικά ισχύει ατομικά για τις μεμονωμένες περιπτώσεις.

Υπάρχει όμως στο ίδιο blog πολλές φορές και ο σχηματισμός μιας «δράκας» «συγγραφέων» που κινούμενοι από διαφορετικές αφετηρίες (ιδεολογικοπολιτικές), επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς.

Αυτό είναι στις μέρες μας το ένα «νέο φρούτο» στην αχανή μπλογκόσφαιρα.

Έτσι λοιπόν κάθε φορά που μας παρουσιάζεται μια πληροφορία για ένα αμφίσημο γεγονός, οι ποικιλώνυμοι αυτοί «συγγραφείς» δράττονται της ευκαιρίας για να το εμφανίσουν με πανομοιότυπες εκφάνσεις γεγονότα και επιθέσεις σε αρχές και πρόσωπα έτσι ούτως ώστε ο αναγνώστης να το δεχτεί και να το δέχεται και να το υιοθετήσει αυτόματα και υποσυνείδητα χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη.

Η τρίτη και επικουρική εκδοχή της μέσω bogging προπαγάνδας, είναι ο αυτούσια ενυπόγραφος σχολιασμός τρίτων «ειδικών» (αζημίως υποθέτω).

Εδώ άτομα που παρότι αποδεδειγμένα, δεν έχουν τις αντικειμενικές και υποκειμενικές δυνατότητες, δημοσιεύουν με την υπογραφή τους κείμενα άλλων (ύστερα φαντάζομαι από κάποια προ- συνεννόηση).

Νομίζω ένα καλά σχεδιασμένο νομοθέτημα θα πρέπει να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους θέση, μέσα φυσικά πάντοτε στα δημοκρατικά συντεταγμένα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης των ατομικών δικαιωμάτων, των κοινωνικών ελευθεριών αλλά και των υποχρεώσεων για τον σεβασμό της αποφυγής των κακών συνεπειών της σκόπιμης παραπληροφόρησης..

Έτσι θα κρατηθούν αδιατάρακτες οι ισορροπίες που κάθε τόσο ανατρέπονται παντοιοτρόπως στην σύγχρονη και αχανή μπλογκόσφαιρα….που μας περιβάλει….

Σχόλια

  1. «Πρέπει να περιορίζεται κάποιος αν θέλει να γίνει πιστευτός σε λίγες μόνο στοιχειώδεις ιδέες και απόψεις και τις οποίες είναι αναγκαίο να τις επαναλαμβάνει ξανά και ξανά».

    Περίεργο φίλε Δωδωναίε. Ξέρω μερικούς που το κάνουν συστηματικά αυτό. Ειδικά ένας από αυτούς κάνει μπαμ. Είναι τόσο ηλίθιος που επικαλείται συχνά πυκνά και τον Γκαίμπελς φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον ίδιο του τον εαυτό! Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ποιον εννοώ, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασφαλώς και θέλει ρώτημα;
    Και σου υπενθυμίζω ότι σε κάκισα τότε που δεν τον καταχερίασες φίλε Mitsosms ενώ του χρειαζότανε...
    Εντάξει σε διακρίνει η ανωτερότητα, η ευγένεια και η πραότητα, αλλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν βγάζεις άκρη με κάτι τέτοιους ανεγκέφαλους. Άστον να ζει στον κόσμο του. Άλλωστε το μυαλό του δεν είναι μεγαλύτερο από το μυαλό ελέφαντα. Και ξέρεις, του ελέφαντα το μυαλό είναι μια σταλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου