Διδάγματα της υπόθεσης 'Υπατία'

Τελικά οι μετανάστες του Μεγάρου Υπατία τα κατάφεραν. Έκαναν απεργία πείνας και πήραν αυτό που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπαιρναν. Τώρα όμως τίθεται ένα άλλο ερώτημα. Έχει σκοπό η κυβέρνηση να υποχωρεί κάθε φορά που κάποιος θα κατεβαίνει σε απεργία πείνας; Διότι αν είναι έτσι, τότε να κατέβουμε και εμείς σε απεργία πείνας διεκδικώντας την μη καταβολή των φόρων. Αν μαζευτούμε 1000 άτομα στο Σύνταγμα και ξεκινήσουμε, τι θα κάνει τότε η κυβέρνηση; Θα υποχωρήσει και πάλι; Σαφώς και δεν πρέπει να υποχωρήσει. Όμως για να μην υποχωρήσει δεν θα πρέπει να μας αφήσει εξαρχής να συγκεντρωθούμε στο Σύνταγμα. Όπως δεν έπρεπε εξαρχής να αφήσει τους μετανάστες να έρθουν από την Κρήτη και να καταλάβουν την νομική. Πρόκειται για απλά μαθήματα διαχείρισης κρίσεων. Το πρόβλημα το αντιμετωπίζεις εν τη γενέσει του, δεν το αφήνεις να γιγαντωθεί. Αν το κάνεις αυτό θα σε βάλει με την πλάτη στον τοίχο. Έτσι λοιπόν και η κυβέρνηση βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Ας της γίνει λοιπόν μάθημα αυτό και ας καταλάβει ότι τα προβλήματα δεν λύνονται πλέον με κοινωνικούς αυτοματισμούς και άλλα τέτοια που ίσχυαν στο παρελθόν. Εν έτη 2011 αυτά μας τελείωσαν!

Του mitsosms

Σχόλια

  1. Ζούμε στην εποχή της ποικιλίας των “κοινών” και των “αντικρουόμενων” συμφερόντων.
    Ο "ντόρος" των "λαθρό" έβγαλε στην επιφάνεια και εξυπηρέτησε πολύ την "τοσοδούλα" την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ
    Κοινό συμφέρον λοιπόν:
    Εμείς οι "λαθρό" θέλουμε και θα πάρουμε την άδεια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα και εσείς οι προοδευτικοί, θα αναγνωριστείτε από την ελληνική κοινωνία για την πολιτική σας ορθότητα, τον αντιρατσισμό και τις ανθρώπινες ευαισθησίες σας..
    Και τα δύο πήγανε εν μέρει κατά διαβόλου…
    Και «τα δυό» έχουνε το ανάθεμα και την μούντζα της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δωδωναίος, αυτό που λες είναι αλήθεια. Δυστυχώς όμως υπάρχουν χώροι όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλειοψηφία ή και το μόνο κόμμα. Δεν χρειάζονται και πολλοί για να τα κάνουν μπάχαλο. Καμιά 50αριά άτομα αρκούν. Στο πανεπιστήμιο για παράδειγμα σε πολλά τμήματα βγαίνουν δεύτερη ή και πρώτη δύναμη και βέβαια είναι αυτοί που πρωτοστατούν σε καταλήψεις και χτισίματα γραφείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνήθως αυτές οι μειοψηφίες, που μερικές φορές τις χαρακτηρίζω ως αισχρές και επικίνδυνες μπορούν να είναι πολύ δυναμικές λόγω της κοιμόμενης μεγάλης μάζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου