Αναμένεται κύμα μεταναστών από τη Β. Αφρική στην Κρήτη


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι λιμενικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές της Κρήτης, καθώς η βελτίωση των καιρικών συνθηκών στη Μεσόγειο εκτιμάται πως «ανάβει το πράσινο φως» για νέο κύμα μεταναστών από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής με προορισμό το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ήδη η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει ενημερώσει τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και Θαλασσίων Υποθέσεων για δεκάδες ψαροκάικα και άλλα σκάφη, τα οποία, γεμάτα με Αιγύπτιους, Τυνήσιους, Λίβυους, αναμένεται να αποπλεύσουν από τις χώρες τους με προορισμό την Ευρώπη, είτε για πολιτικούς είτε για οικονομικούς λόγους.

Επίσης, σε πλήρη επιφυλακή και σε 24ωρες περιπολίες βρίσκονται και όλα τα διαθέσιμα σκάφη των Λιμεναρχείων της Κρήτης, στα οποία έγινε η αναγκαία συντήρηση ή επισκευές. 

Πηγή: zoogla.gr

Σχόλια

  1. Στην Λαμπεντούσα στην Ιταλία μέσα σε 24 ώρες φθάσανε 1200 μετανάστες. Έχει γίνει χαμός. Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι σκέφτεται να δώσει στον καθένα 1700€ ώστε να γυρίσει πίσω και να αρχίσει επιχειρηματική δραστηριότητα στη Λιβύη. Αντιδρά όμως η Λέγκα του Βορρά του Umberto Bossi που λέει ότι αυτός θα τους έστελνε σούμπιτους πίσω χωρίς φράγκο. Και αν ξαναγύρναγαν θα τους ξανάστελνε πάλι κατα τον ίδιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου