Το τσουνάμι έφερε καλή ψαριά στο Ακαπούλκο!


Μεξικό...
Είχε άραγε το καταστρεπτικό τσουνάμι της Ιαπωνίας ως αποτέλεσμα να«ζαλιστούν» χιλιάδες ψάρια στις ακτές του Ακαπούλκο, στο Μεξικό και να καθηλωθούν σχεδόν ακίνητα κοντά στην ακτογραμμή, εύκολη λεία των ψαράδων;

Η θάλασσα γύρω από το διάσημο τουριστικό θέρετρο του Ακαπούλκο, γέμισε το σαββατοκύριακο με μεγάλα "σμάρια" από σαρδέλες, αντσούγιες, σκουμπριά και πέρκες. Χιλιάδες τόνοι ψαριών είχαν συγκεντρωθεί κοντά στις ακτές και η εικόνα έμοιαζε αρχικά με μεγάλη πετρελαιοκηλίδα.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες επωφελήθηκαν από το γεγονός και έσπευσαν με απόχες και κουβάδες να εξασφαλίζουν την πιο εύκολη ψαριά της ζωής τους, σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή. « Υπήρχαν περίπου 20 ή 30 ψαράδες και υπήρχαν και άνθρωποι που ήρθαν με τα παιδιά τους για να ψαρέψουν», είπε ο κάτοικος του δημοφιλούς θέρετρου, Κάρλος Μοράλες.

Οι μεξικανοί ψαράδες απέδωσαν το περίεργο φαινόμενο στα ισχυρά ρεύματα τα οποία εξαπέλυσε το τσουνάμι που προκλήθηκε από τα 8,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία κι επηρέασε όλο τον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι εμπειρογνώμονες ωστόσο, δεν μπορούν να είναι τόσο σίγουροι. « Το συγκεκριμένο φαινόμενο εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία όπου θες να κάνεις τη σύνδεση, αλλά κανείς δεν ξέρει;» δήλωσε ο γεωλόγος Ριτς Μπριγκς, προσθέτοντας πως «τα τσουνάμι μπορούν να αλλάξουν τα τοπικά θαλάσσια ρεύματα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ακόμη δύσκολο να συνδέσουμε τα δύο γεγονότα ή να πούμε με σιγουριά ότι δεν συνδέονται».

TO BHMA

Σχόλια