Μέχρι το καλοκαίρι οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τους οίκους αξιολόγησης

Οι τελευταίες ημέρες αναδεικνύουν το πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει μεγαλύτερη και καλύτερη ρύθμιση στην αγορά των οίκων αξιολόγησης, εκτιμά η Κομισιόν. Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσει πριν από το τέλος του καλοκαιριού θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις για τη ρύθμιση της λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης, εξέφρασαν με κοινή δήλωσή τους οι επίτροποι Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν και Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ.

Οι δύο επίτροποι δηλώνουν πεπεισμένοι για τα θετικά αποτελέσματα των δράσεων της ελληνικής κυβέρνησης που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι η Ελλάδα πέτυχε εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή το 2010 και βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να εκπληρώσει τους στόχους του φιλόδοξου αυτού προγράμματος, που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Οι τελευταίες ημέρες αναδεικνύουν το πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει μεγαλύτερη και καλύτερη ρύθμιση στην αγορά των οίκων αξιολόγησης», αναφέρουν οι δύο κοινοτικοί επίτροποι, οι οποίοι σημειώνουν ακόμη ότι στόχος των μεταρρυθμίσεων θα είναι η μεγαλύτερη διαφάνεια σε αυτό τον υπερσυγκεντρωμένο τομέα, η μείωση της εξάρτησης από τις αξιολογήσεις, η βελτίωση της αξιολόγησης που αφορά το δημόσιο χρέος και η αντιμετώπιση των υπολοίπων θεμάτων σύγκρουσης συμφερόντων.

Τέλος, οι κκ Ρεν και Μπαρνιέ επισημαίνουν ότι εξετάζονται τα ανάλογα μέτρα που λαμβάνουν οι ΗΠΑ ώστε να μην υπάρχουν ανακολουθίες και αντιφάσεις.

Πηγή: Voria.gr

Σχόλια