Αθλιότητες με υβριστικά συνθήματα κοντά στην οικία Σημίτη

Περίπου 350 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ομάδας πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Δ. Κολλάτο και συγκεντρώθηκαν, χθες στις 4 το απόγευμα, στην αρχή της οδού Αναγνωστοπούλου, όπου φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.
Παρά την προσπάθεια των διοργανωτών να εμφανισθεί ως «πλήθος αγανακτισμένων πολιτών» απ' όλα τα κόμματα, στη συγκέντρωση κυριάρχησαν τα ακροδεξιά συνθήματα απαξίωσης των πολιτικών, όπως «αλήτες - προδότες - πολιτικοί», αλλά και οι αισχρολογίες και οι άσεμνες χειρονομίες, ενώ δεν έλειψαν από το «πλήθος» και τα άτομα με... αποκριάτικη αμφίεση! Δεν είναι τυχαίο ότι.. ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα ιστοσελίδες δεξιών μπλόγκερ πρόβαλλαν την ανάλογη συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Α. Τσοχατζόπουλου, ενώ προανήγγειλαν τη συγκέντρωση της Αναγνωστοπούλου.
Οι συγκεντρωμένοι κατέλαβαν μικρό τμήμα της Αναγνωστοπούλου, καθώς αστυνομικοί είχαν σχηματίσει «τείχος» και δεν επέτρεψαν να πλησιάσουν το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού. Μία ώρα αργότερα οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν ειρηνικά προς την πλατεία Κολωνακίου, καταλήγοντας οι περισσότεροι σε καφετέριες και μπαρ της περιοχής...
Υποκινούμενες
«Τέτοιου είδους ενέργειες, μέσα από μια οργανωμένη πολιτική δραστηριότητα, ειδικά εναντίον ενός πρώην πρωθυπουργού που έχει προσφέρει πολλά στη χώρα, είναι πραγματικά καταδικαστέες», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής αναφερόμενος στη χθεσινή συγκέντρωση. «Πρόκειται», προσέθεσε, «για μεθοδευμένο και υποκινούμενο σχέδιο και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πώς και με ποιους τρόπους υποκινείται. Η ΝΔ έχει ευθύνη να συμμαζέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ-Έθνος

Σχόλια