Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

“Δεν μπορείτε να πείτε, όμως, … είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”… Τα έλεγε ο Ηλιόπουλος, αλλά το σκηνικό με τους αμήχανους συμπέθερους στην ταινία, φαντάζει ειδυλλιακό μπροστά στην “ωραία ατμόσφαιρα” που επικρατεί μεταξύ των κορυφαίων υπουργών.

Τι αγάπη είναι αυτή; Τι λατρεία τρέφει ο ένας για τον άλλον;

Και μη μου πείτε ότι δεν έχει πάρει κάτι το αυτί σας; Διότι, τα προχθεσινά “γαλλικά” που αντήλλαξαν Βενιζέλος και Ραγκούσης είναι το τελευταίο -μέχρι στιγμής- επεισόδιο ενός σήριαλ, που τείνει να εξελιχθεί σε “σαπουνόπερα” ολκής!

“Ντροπή σου Γιάγκο Δράκο (ή Γιάννη Ραγκούση)… με τη στάση που κρατάς στο θέμα των μεταναστών θα πάρεις κόσμο στο λαιμό σου! Κάνε επιτέλους κάτι” θα μπορούσε να είναι σε ελεύθερη μετάφραση η σύσταση Βενιζέλου στον υπουργό Εσωτερικών…

“Ποιος είσαι εσύ που θα ανακατευτείς στις δουλειές μου, ρε;” Ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ η απάντηση Ραγκούση!

Την προσπάθεια συμφιλίωσης ανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος… Μόνο που οι υπουργοί είχαν πεισμώσει κι έτσι χρειάστηκαν ώρες για να σηκώσουν τα τηλέφωνα και να μιλήσουν μεταξύ τους! Για το λόγο αυτό, η ανακοίνωση ότι “δεν τρέχει τίποτα, τα παιδιά τα βρήκαν” βγήκε -κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης- μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα…

Να ήταν, όμως, ο Ραγκούσης με τον Βενιζέλο οι μόνοι που τρώγονται στην κυβέρνηση! Εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα… Αν τους καλέσεις σε τραπέζι όλους μαζί θα πρέπει να το οργανώνεις τρεις μέρες για να μην έχεις δυσάρεστα απρόοπτα και σου τύχουν οι τσακωμένοι σε διπλανές καρέκλες!

Έχουμε και λέμε: Ο Ραγκούσης “ψυχραμένος” με τον Βενιζέλο, ο Παπουτσής τσακώνεται με τον Ραγκούση, επίσης για το θέμα των μεταναστών.

Καλά για τις σχέσεις Παπακωνσταντίνου – Ραγκούση, ας μην το σχολιάσουμε… Οι θερμοκρασίες χαρακτηρίζονται “πολικές”… Κοινώς δεν μιλιούνται και όταν μιλάει ο ένας για τον άλλο… στάζει μέλι το στόμα τους! Για το λόγο αυτό, το συντονιστικό που είχε αναγγελθεί με όλη την επισημότητα από την κυβέρνηση έχει να συνεδριάσει κοντά δύο μήνες…

Να περάσουμε και σε άλλα μέτωπα; Ραγκούσης με Μπιρμπίλη για το θέμα των ημιυπαιθρίων και το “φιάσκο” Ντόλιου, Μπιρμπίλη με Παπακωνσταντίνου… γενικώς (από ημιυπαίθριους και τέλη κυκλοφορίας, μέχρι απελευθέρωση αγοράς ενέργειας και πάει λέγοντας)…

Λούκα με Παπακωνσταντίνου… πονεμένη ιστορία… Η κόντρα ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα της κυβερνητικής θητείας, καθώς η πρώτη θεωρεί ότι ο δεύτερος της “έκλεψε” την καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών. Στη συνέχεια, είχαμε τις κόντρες για τον πληθωρισμό… ποιος φταίει; H Λούκα που δεν μπόρεσε να ελέγξει τις τιμές ή ο Παπακωνσταντίνου που αυξάνει τους φόρους; Η κ. Κατσέλη χρεώνει επίσης στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου την άνευ όρων παράδοση της χώρας στην Τρόικα και το Μνημόνιο, χωρίς καμία διαπραγμάτευση.

Οι κόντρες δεν έχουν τέλος… Λούκα-Πάγκαλος (παλιά ιστορία), Καστανίδης-Παπακωνσταντίνου για τις φοροποινές και το αυτόφωρο, Παπουτσής -Παπακωνσταντίνου για τα μέτρα, Ρέππας-Παπακωνσταντίνου για την απελευθέρωση των μεταφορών, τις συγκοινωνίες κλπ.

Το μέτρημα μπορεί να συνεχιστεί και να επεκταθεί στη Βάσω Παπανδρέου κατά του τσάρου της Οικονομίας, στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων που έδιωχνε τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου του και εκείνος δεν έφευγε μέχρι το “ξύλο” των υπουργών από τους βουλευτές κατά τις ενημερώσεις του ΚΤΕ και άλλα όμορφα….

Το θέμα, όμως, είναι ότι κάποια στιγμή, πρέπει να ασχοληθούμε και με τα σοβαρά!

Καλοί οι “σκυλοκαβγάδες”, αλλά μήπως να δουλεύαμε και λίγο; Μήπως να οργανωθούμε ρε παιδιά;

Στις 25 Μαρτίου κρίνεται η τύχη της χώρας… και αποφασίζουν άλλοι για μας…

Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να ληφθούν σοβαρότατες αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, για τα μέτρα 14,5 δισ. ευρώ που πρέπει να πάρουμε μέχρι το 2014.

Γι’ αυτά δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Πού να βρεθεί χρόνος!

Της Σοφίας Δήμτσα

Πηγή: aixmi.gr

Σχόλια