«Ολοι μαζί τα... φύγαμε τα λεφτά»

Απροετοίμαστοι για όσα έμελλε να πει, οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εξεπλάγησαν ακούγοντας τον Π. Νικολούδη, αντιεισαγγελέα του Α.Π και πρόεδρο της Επιτροπής κατά της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, να δηλώνει απερίφραστα ότι «η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση "όλοι μαζί τα φάγαμε". Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι "όλοι μαζί τα φύγαμε".

Ως πολίτη αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτοι μέχρι καλόγριες. Γι' αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι».

Παρουσιάζοντας την Έκθεση Πεπραγμένων του 2010 σχετικά με τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων πολιτικών, εξομολογήθηκε την ανάγκη «να πει τη δική του αλήθεια ενάντια στις απόψεις πολλών που κάποτε και ανερυθρίαστα πετάνε λίθους για την πολιτική και τους πολιτικούς».

Και πρόσθεσε ότι «σας διαβεβαιώ τεκμηριωμένα ότι το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα ελέγχοντας ένα μεγάλο αριθμό πολιτικών, είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα σε αυτή τη χώρα. Για τους πολιτικούς γίνεται και αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων τους και στερούνται της βουλευτικής ιδιότητας και των πολιτικών δικαιωμάτων τους».

Σχόλια