Καουμπόηδες της συναίνεσης

Πριν ακόμη ξεκινήσουν τα ραντεβού που ζήτησε ο πρωθυπουργός την Τρίτη με τους πολιτικούς αρχηγούς, τουλάχιστον δύο από αυτούς φρόντισαν να μας καταστήσουν σαφές ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε απολύτως τίποτα.

Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ήδη από χθες, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσει σε τίποτα με τον κ. Γ. Παπανδρέου, αφού η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, είναι η ακριβώς αντίθετη με αυτή που προτείνει το ΚΚΕ.

Ο κ. Αντ. Σαμαράς ζήτησε να πραγματοποιηθεί νωρίς η δική του συνάντηση με τον πρωθυπουργό γιατί αμέσως μετά θα πρέπει να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί γυναίκες εργαζόμενες σε βιομηχανία που παράγει …εσώρουχα.

Η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι και η απάντηση στα αστεία σενάρια που να κυκλοφορούν στα πολιτικά γραφεία, για τη πιθανότητα συμμαχικών κυβερνήσεων αν οι επόμενες εκλογές δεν αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση να συνεργαστούν ελληνικά κόμματα στο ορατό μέλλον, αφού τα περισσότερα συνεχίζουν να επενδύουν στην αποτυχία του αντιπάλων τους, αδιαφορώντας για το εάν οι καιροί επιτάσσουν ευρύτερες συνεργασίες για να επιτευχθεί η σωτηρία της χώρας.

Τα περισσότερα κόμματα στην Ελλάδα – με εξαίρεση εκείνα που αναζητούν ακόμη ρόλο και ισχυρότερη παρουσία στο πολιτικό σκηνικό- δίνουν την εντύπωση ότι προτιμούν να δουν τη χώρα να βουλιάζει, παρά να στηρίξουν τη προσπάθεια των πολιτικών τους αντιπάλων.

Προτιμούν να στηρίζουν τα κινήματα «δεν πληρώνω δεν πληρώνω», παρά να συστρατευθούν στην αναζήτηση πρόσθετων εσόδων για το κράτος, για να μην συνεχίζουν να πληρώνουν από τη τσέπη τους οι αστυνομικοί τα κράνη και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα μετά τον χαμό των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας «ΔΙΑΣ».

Για ποια συναίνεση και για ποια προοπτική συμμαχιών συζητούμε λοιπόν;

Πέντε ανούσιες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη για να κρατηθούν τα πολιτικά προσχήματα κι αμέσως μετά τα κόμματα θα συνεχίσουν να αλληλοπυροβολούνται όπως έκαναν και μέχρι τώρα.

Σαν τους καουμπόηδες στο Τέξας που πυροβολούσαν για να εντυπωσιάσουν, αδιαφορώντας για το ποιον χτυπούν οι σφαίρες τους…


Πηγή: Β.Χιώτης-ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια