Ο Καιρός σήμερα… Καθαρά Δευτέρα

Ο Καιρός σήμερα… Καθαρά ΔευτέραΚακοκαιρία με βροχές στα δυτικά και νότια, καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά και στο Αιγαίο, χιονόνερο στην Κεντρική Ελλάδα και χιονοπτώσεις αρχικά σε όλα τα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της Β. Ελλάδας και από αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές από τη Στερεά και βορειότερα καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εστιάζονται κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και νότια, ενώ στα πεδινά της Δ. Ελλάδας το βράδυ αναμένεται χιονόνερο και πιθανόν κατά περιόδους στα βορειότερα τμήματα τοπικές χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 7 στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 9 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 9 στο Βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 13 – 14 στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου. Τονίζεται οι θερμοκρασίες μετά το μεσημέρι θα σημειώσουν σημαντική πτώση, ενώ λόγω της ενίσχυσης των ανέμων το αίσθημα ψύχους θα είναι πολύ εντονότερο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις και το βράδυ από τις Κυκλάδες και βορειότερα σε πολύ θυελλώδεις εντάσεων 8 – 9 μπ. και πιθανόν τοπικά 10 μπ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις εντάσεων 8 – 9 μπ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές στα πεδινά, πιθανόν καταιγίδες στα ανατολικά και νότια παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες στα βόρεια, περιμένουμε σήμερα Καθαρά Δευτέρα στην Αττική. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στα νότια αναμένεται χιονόνερο και στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς, με αισθητή πτώση αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις.

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις τις απογευματινές – βραδινές ώρες, περιμένουμε σήμερα Καθαρά Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 – 9 βαθμούς με σημαντική πτώση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι, στρεφόμενοι το βράδυ σε ισχυρούς βορείων διευθύνσεων.

Πηγή: meteo.gr

Σχόλια