Ποιος θα νικήσει στην αραβική επανάσταση; Τα πουλάκια ή τα γουρουνάκια; (Βίντεο)

Στον καιρό του Big Brother, ο Orwell διδάσκει ακόμα πως δρουν οι παλιές δικτατορίες στην φάρμα των ζώων όπου τα γουρουνάκια έχουν τον ρόλο του κομαντάντε και του αφεντικού. Έτσι η αραβική επανάσταση αναβιώνει παραφράζοντας το παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια και γίνεται βίντεο, που τραβάει τα πλήθη στο Internet. Και όχι μόνο! Γίνεται και παιχνίδι για τους παθιασμένους των βιντεοπαιχνιδιών.
Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τρία γουρουνάκια: το πρώτο είναι ο Ben Ali, που έχει ένα αχυρένιο σπίτι, το δεύτερο είναι ο Mubarak που έχει ένα ξύλινο σπίτι, και το τρίτο είναι ο Καντάφι που έχει ένα σπίτι από τούβλα. Όμως ποιοι είναι οι εχθροί που θέλουν να καταστρέψουν τα φτωχά και ανυπεράσπιστα αδελφάκια; Απλό: μια ομάδα από πουλάκια (σύμβολο του Twitter). Κατ' αυτό τον τρόπο υποδηλώνεται ότι "η νέα επανάσταση" λαμβάνει χώρα και στο Internet.
Θα καταφέρουν οι ήρωες μας να τα νικήσουν;  Παρόλο που στην παραδοσιακή έκδοση οι νικητές ήταν τα τρία γουρουνάκια, στην περίπτωση αυτή η ιστορία βασίζεται σε μία πραγματική ιστορία και όλοι γνωρίζουν ότι οι πραγματικές ιστορίες έχουν συχνά άλλη κατάληξη από αυτή της φαντασίας.




Σχόλια