Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε ο Καντάφι


Η κυβέρνηση της Λιβύης διακόπτει όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η οποία ελήφθη στην διάρκεια της νύκτας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα.

«Αποφασίσαμε την άμεση εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός και την άμεση διακοπή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο Κούσα στους δημοσιογράφους.

«Η Λιβύη θα προστατεύσει όλους τους ξένους και τα ξένα περιουσιακά στοιχεία στη χώρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία εγκρίνεται η ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης για την προστασία των αμάχων», επεσήμανε ο Κούσα συμπληρώνοντας ότι η Λιβύη «είναι επίσης υποχρεωμένη να προστατεύσει όλους τους ξένους και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία», προσέθεσε σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.

Η κυβέρνηση της Λιβύης «ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την προστασία των αμάχων», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι θα προστατευθούν όλοι οι ξένοι και οι ξένες επενδύσεις και οι πόροι των εταιριών που έχουν επενδύσει στη χώρα.

Σχόλια