Κανένας πόλεμος δεν είναι ανθρωπιστικός (Βίντεο)

Μας το έστειλε αναγνώστης!

Ένας πόλεμος δεν είναι ποτέ σωστός, ακόμα και όταν αποκαλείται ανθρωπιστικός. Είναι μια αντίφαση να βάζει κανείς μαζί δύο λέξεις με αντικρουόμενες σημασίες: πόλεμος και άνθρωπος. Παρόλα αυτά η διεθνής συμμαχία μιλά αυτές τις μέρες ακόμα μια φορά για ανθρωπιστικό πόλεμο στη Λιβύη.
Παρουσιάζεται ως ανθρωπιστικός. Όμως ο πόλεμος συνιστούσε πάντα μια καταστροφή κομματιών της ανθρωπότητας, δολοφονία του πλησίον. "Ο ανθρωπιστικός πόλεμος" είναι το πιο αηδιαστικό ψέμα που χρησιμοποιεί κανείς για να δικαιολογήσει τον πόλεμο: κάθε πόλεμος είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Όπως έγραψε ο μεγάλος Αμερικάνος ιστορικός Howard Zinn: "Θυμάμαι τον Αϊνστάιν που απαντώντας στις προσπάθειες εξανθρωπισμού "των κανόνων του πολέμου" είπε: "ο πόλεμος δεν μπορεί να εξανθρωπιστεί, μπορεί μονάχα να απαγορευτεί". Αυτή η βαθιά αλήθεια επιβεβαιώνεται διαρκώς: αυτές οι λέξεις εντυπώνονται στα μυαλά μας, διαδίδονται σε άλλους, έως ότου ο ήχος τους γίνεται εκκωφαντικός και τελικά καλύπτει τον θόρυβο των όπλων, των ρουκετών και των αεροπλάνων".
Το ότι κανένας πόλεμος δεν είναι ανθρωπιστικός μπορεί να γίνει κατανοητό από αυτές τις φρικτές εικόνες που φθάνουν λεπτό προς λεπτό από την Λιβύη. Μια κραυγή οδύνης που μας κάνει όλους να σκεφτούμε. Που πρέπει να κάνει τις κυβερνήσεις μας να σκεφτούν ότι αντί να επιβεβαιώνουν την κυριαρχία ενός δικτάτορα θα έπρεπε να είχαν προβλέψει αυτό που συμβαίνει σήμερα.





του skylander

Σχόλια