Κλείνουν άμεσα επτά πυρηνικοί σταθμοί στη Γερμανία

Άμεσα και για τρεις μήνες θα κλείσουν επτά πυρηνικοί σταθμοί που τέθηκαν σε λειτουργία στη Γερμανία πριν από το 1980, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ.

«Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ασφαλείας σε όλους τους αντιδραστήρες της Γερμανίας», τόνισε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι σε όλα τα ζητήματα ασφαλείας θα δοθεί απάντηση ως τις 15 Ιουνίου.

Η Μέρκελ δε διευκρίνισε πότε θα κλείσουν οι απαρχαιωμένοι πυρηνικοί σταθμοί της χώρας.

Οι επτά πυρηνικοί αντιδραστήρες που λειτουργούν στη Γερμανία πριν από τα τέλη του 1980 βρίσκονται: ένας στο Σλέσβιχ-Χολστάιν (βόρεια), ένας στην Κάτω Σαξωνία (βορειοανατολικά), δυο στην Έσση (δυτικά), δυο στη Βάδη-Βιρτεμβέργη (νοτιοδυτικά) και ένα στη Βαυαρία (νότια).

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέντγκεν δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί που θα κλείσουν για την περίοδο των τριών μηνών θα παραμείνουν κλειστοί και μετά.

Στη συνέντευξη Τύπου, η Μέρκελ τόνισε ότι η ομοσπονδιακή και οι κρατιδιακές κυβερνήσεις θα συμφωνήσουν για τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή μορατόριουμ στο πλαίσιο της πυρηνικής πολιτικής της χώρας στις 22 Μαρτίου.

Πηγή: energypress

Σχόλια