Εξαντλήθηκαν οι IPv4 διευθύνσεις!

Ημέρα σταθμός για το διαδίκτυο αποτελεί η 4η Φεβρουαρίου αφού δόθηκε και η τελευταία διαθέσιμη στο διαδίκτυο!Καταφέραμε και εξαντλήσαμε μια τεράστια δεξαμενή από διευθύνσεις του πρωτοκόλλου IPv4! Σε ισχύ θα μπει από σήμερα το IPv6!
4,3 δισεκατομμύρια διευθύνσεις εξαντλήθηκαν από τους χρήστες του διαδικτύου σε όλο το κόσμο!Μεγάλος αριθμός εφόσον πρόκειται για δισεκατομμύρια, όμως μικρός για το Internet αφού όπως δήλωσε ο Raul Echeberria, πρόεδρος του Number Resource Organization ''Το δισεκατομμύριο μπορεί να ακούγεται μεγάλος αριθμός. Αλλά αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν περίπου 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι πάνω στον πλανήτη, μιλάμε για δύο με πέντε διευθύνσεις στην κατοχή του καθενός. Έτσι, τελικά τα 4,3 δισεκατομμύρια μάλλον είναι λίγα''.

Οι ΙΡv6 είναι διαθέσιμες σαν τεχνολογία από το 1999 οπότε και πάντα είμασταν έτοιμοι για την μέρα που το IPv4 θα έφτανε στο τέλος του.Μια νέα εποχή ξεκινά για το διαδίκτυο.Τι είναι το IPv6?Για όσους δεν γνωρίζουν,πρόκειται για μια ''δεξαμενή'' με πραγματικά ατελείωτες διευθύνσεις, αφού το μέγεθος της είναι 340 τρισεκατομμύρια ομάδες εκ των οποίων η κάθε ομάδα έχει διαθέσιμο 1 τρισεκατομμύρια δίκτυα!Μακάρι να μπορούσαμε να σας το κάνουμε εικόνα για να καταλάβετε το μέγεθος του,αλλά πραγματικά είναι πέρα από κάθε φαντασία ο αριθμός!

Το διαδίκτυο μας κάλως ορίζει στη νέα του εποχή!Ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας να ΄΄πιούμε΄΄ όλη την δεξαμενή με το Ipv6..Μπορούμε?Δεν νομίζω..Το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχει ο πλανήτης Γη, παρά να εξαντληθεί το νέο πρωτόκολλο!

Πηγή: Technopress.gr

Σχόλια