Διετής αποκλεισμός για την Πηγή Δεβετζή

Η «αποκαθήλωση» των Ελλήνων Ολυμπιονικών συνεχίζεται με την Χρυσοπηγή Δεβετζή. Τις προηγούμενες ημέρες ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου πως η πρωταθλήτρια του τριπλούν τιμωρείται με διετή ποινή αποκλεισμού.

Το παράπτωμα που βαρύνει την Δεβετζή- το όνομά της είναι ήδη στη λίστα των τιμωρημένων αθλητών στην ιστοσελίδα της IAAF- είναι της «αποτυχίας να δώσει δείγμα» σε αιφνίδιο έλεγχο που έγινε στις 23 Μαϊου του 2009 στην Γιάλτα. Ηταν η εποχή που η άλτρια συνεργαζόταν με έναν προπονητή στην Ουκρανία.

Το παράδοξο είναι πως η υπόθεση ουσιαστικά δεν πέρασε από τα χέρια του ΣΕΓΑΣ, κάτι που όπως φαίνεται από τους χειρισμούς του Βασίλη Σεβαστή, δεν το επιθυμούσε ούτε εκείνος.

Πηγή: Σκάι.gr


Σχόλιο: Το πρόβλημα με τον πρωταθλητισμό είναι πολύ μεγάλο και έχει να κάνει με την ευρύτατη, αν όχι υποχρεωτική, χρήση στεροειδών προκειμένου να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές αποδόσεις των αθλητών. Τα τεστ ελέγχου που διενεργούνται βρίσκονται πάντοτε ένα βήμα πιο πίσω από τις διαρκώς ανανεούμενες απαγορευμένες ουσίες. Η χρήση τους καθίσταται υποχρεωτική αν ο αθλητής επιθυμεί να κερδίσει μία θέση στο βάθρο.

Σχόλια