Μπακογιάννη "καρφώνει" Μολυβιάτη για Wikileaks

Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη κατονόμασε η Ντόρα Μπακογιάννη ως κεντρικό πρόσωπο των «καραμανλικών» στελεχών που, σύμφωνα με τηλεγράφημα των wikileaks αποκάλυψε η «Καθημερινής της Κυριακής», συζητούσαν με την αμερικανική πρεσβεία δύο χρόνια πριν τη διαδοχή στη ΝΔ για το διάδοχο του Κώστα Καραμανλή.

«Είμαι ευχαριστημένη που βγήκαν τα Wikileaks» δήλωσε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σε ερώτηση αν θεωρεί πως όλα αυτά ήταν εν γνώσει του πρώην πρωθυπουργού η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως δεν το γνωρίζει και συνέχισε: «Ξέρω ότι φαίνεται από το τηλεγράφημα που δημοσιεύεται ότι υπήρχε εν γνώσει ανθρώπων, εξωθεσμικών σε σχέση με τη ΝΔ, η πρόθεση δύο χρόνια πριν -το ξέρανε φαίνεται ή ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν την αμερικανική πρεσβεία- οι οποίοι ήθελαν να ετοιμάσουν κάποιον αντίπαλο δικό μου και αν ρωτάτε σε ποιον αναφέρομαι, αναφέρομαι στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Μολυβιάτη που απάντησε «το γαρ πολύ της θλίψεως».

Υπαινιγμούς όμως άφησε και για τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή άλλο τηλεγράφημα από τα wikileaks. Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι σύμφωνα με το τηλεγράφημα, το Νο 2 της αμερικανικής πρεσβείας σε συνάντησή του με τον βουλευτή κ. Σαμαρά του εξέφρασε τότε την ανησυχία του για το άνοιγμα της κυβέρνησης Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών την κ. Ντόρα Μπακογιάννη προς τη Ρωσία και για την αγορά τεθωρακισμένων.

Πρόσθεσε επίσης πως το εν λόγω τηλεγράφημα αναφέρει πως ο κ. Σαμαράς του απάντησε ότι θα φροντίσει να πάει η πληροφορία στα αυτιά εκείνων που πρέπει. «Αναρωτήθηκα με ποιο θεσμικό ρόλο βουλευτής που δεν έχει καμία αρμοδιότητα διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει κεντρική επιλογή της κυβέρνησης που με την ψήφο του στήριξε», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ευτυχής που τα κείμενα του wikileaks βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Τέλος, η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» παρουσίασε 38 προτάσεις, κυρίως στον άξονα της ανάπτυξης, για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση. Μεταξύ αυτών, μείωση της φορολογίας, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, πρόσθετους δανεισμούς μόνο με πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Πηγή: Σκάι.gr

Σχόλια