ηηηη!!...μέιλ..(email)

Έκπληξη μου προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που χιλιάδες πλέον είναι οι άνεργοι νέοι, οι αυτο- κτονίες αυξάνονται, υπάρχουν άστεγοι στον δρόμο και έχουμε βάλει αφεντικά στα κεφάλια μας,
εμείς ασχολούμαστε με ένα email περί αναδιάρθρωσης και την ποινικοποίηση του δημιουργού του.
Είναι σα να είμαστε σε ένα δωμάτιο με ένα πτώμα και μας, μας ενοχλεί η μύγα που γυρνάει. Αναρωτιέμαι πώς ένα email μπορεί να ταρακουνήσει μετοχές και τράπεζες. Είναι ο δημιουργός του email που έχει πρόβλημα και λέει ψέματα (?),
ή το πρόβλημα είναι του λαού που έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους κυβερνώντες αλλά και ανάμεσα του.
Που δεν ξέρει αύριο που θα ξυπνήσει, αν η ΔΕΗ θα είναι δημόσια ελληνική επιχείρηση(σε κάποιο ποσοστό..), αν θα του δώσει η τράπεζα το μισθό του και αν δεν θα τον έχουν απολύσει. Η παρανοϊκότητα και η τρομολαγνεία καλά κρατεί..

(Για να μην ποινικοποιηθώ την φωτογραφία την βρήκα στις εικόνες της google, μπορεί να έχει πν.διακαιώματα..!)

Σχόλια

  1. Πράγματι έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό... Μάλλον η ποινικοποποίηση γίνεται προς λάθος κατεύθυνση. Με τόσα πολλά προβλήματα τους ενόχλησε μια δημοσίυση για την αναδιάρθρωση.

    (Εγώ πάντως σε ποινικοποιώ γιατί κλέβεις εικόνες από το διαδίκτυο. Η φωτογραφία του Google που πήρες έχει πνευματικά δικαιώματα. Αστειεύομαι φυσικά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλενα, η οικονομία είναι δυστυχώς "κλίμα". Που σημαίνει ότι επηρρεάζεται έντονα από την ψυχολογία. Ένα email Μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά απ' όσο φαντάζεσαι. Δεν συνηγορώ υπέρ της ποινικοποίησης της πράξης του δημιουργού. Όμως θα σου θέσω ένα ερώτημα μέσω ενός παραδείγματος.

    Ας υποθέσουμε ότι έχουμε έναν ασθενή σε άσχημη κατάσταση. Κάποια στιγμή πάει κάποιος και του λέει ότι σε 48 ώρες ξέρει ότι θα πεθάνει και οι γιατροί δεν το λένε για να μην τον φοβήσουν. Ο ασθενής μπροστά στο τραγικό νέο αυτοκτονεί. Αυτός που του είπε ότι θα πεθάνει δεν είναι ηθικός αυτουργός και επομένως συμμέτοχος στην αυτοκτονία του ασθενούς;

    Θα μου πεις ότι δεν είναι το ίδιο με την οικονομία. Και όμως, αυτή η είδηση σίγουρα οδήγησε πολλούς ανθρώπους να χάσουν λεφτά. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Θα μπορούσαν κάλιστα κάποιοι απελπισμένοι να αυτοκτονήσουν. Πόσοι δεν έχουν αυτοκτονήσει για τέτοια πράγματα άλλωστε.

    Επομένως σε μια τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή, η απόδοση ευθυνών ίσως να είναι δικαιολογημένη. Και το τονίζω αυτό. Δεν μιλάω γενικά αλλά ειδικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου