Η CIA υποθέτει στρατιωτικό πραξικόπημα εάν οι διαδηλώσεις και τα μέτρα λιτότητας συνεχίσουν να αυξάνονται

Η τεταμένη κατάσταση στην Ελλάδα με τον εκβιασμό της επόμενη δόσης του δανείου των 110 δις ευρώ της ΕΕ / ΔΝΤ και τις καθημερινές διαδηλώσεις των πολιτών στις πλατείες της χώρας έχουν οδηγήσει σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ακόμη και για δήθεν στρατιωτικό πραξικόπημα. Βεβαίως πρόκειται για τεχνάσματα που στοχεύουν στον εκφοβισμό των πολιτών ώστε να βάλουν τέλος σε αυτό το αυθόρμητο και ακομμάτιστο κίνημα πολιτών. Πολιτών, που για πρώτη φορά ενεργοποιούνται πραγματικά πετώντας από πάνω τους τον όποιο κομματικό μανδύα και δρώντας συλλογικά χωρίς ανούσιες κομματικές αντιδικίες.

Το πολιτικό προσωπικό παρατηρεί αποσβολωμένο τα τεκταινόμενα αδυνατώντας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ενημερωτικά κανάλια αντιλαμβάνονται ότι η απόρριψη περιλαμβάνει και τους ίδιους δεδομένου του κομματικού μανδύα καθενός από αυτά.
Παρακάτω παραθέτω ένα άρθρο του Tyler Durden που φανερώνει την διελκυνστίδα ανάμεσα στα διάφορα μέρη που συνιστούν μέρος του ελληνικού προβλήματος, της κυβέρνησης, των πολιτών και των δανειστών.
Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφερόμενη στην γερμανική Bild, που με τη σειρά της αναφέρεται σε μία έκθεση της CIA, προειδοποιεί ότι η Ελλάδα ίσως θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα εάν τα "σκληρά μέτρα λιτότητας και η απόγνωση" συνεχίσουν να αυξάνονται.

Από την άλλη μπορεί κανείς να αποφύγει αυτή την πολύ επεξεργασμένη υπερκείμενη αλυσίδα και να κοιτάξει απλά τις συμβαίνει πρακτικά κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος όπου παρατηρούνται απίστευτοι αριθμοί πολιτών που διαμαρτύρονται ενάντια σε αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ένα αδιέξοδο καθεστώς (ευτυχώς με ειρηνικό τρόπο προς το παρόν).

Ακούμε ακόμη την κραυγή από το Πανηγύρι του Προφανούς (ευχαριστώ Grant Williams) από την Hurriyet: "Δημοσίευμα της Bild αναφέρει: Σύμφωνα με την έκθεση της CIA, οι διαδηλώσεις στους δρόμους που έχουν ρίξει την Ελλάδα σε βαθιά κρίση μπορούν να αναφλεγούν σε μία κλιμάκωση βίας και σε μία εξέγερση και η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να χάσει τον έλεγχο. Η εφημερίδα γράφει ότι η έκθεση της CIA κάνει λόγο για ένα πιθανό πραξικόπημα εάν η κατάσταση γίνει πιο σοβαρή και ξεφύγει από τον έλεγχο."

Ευτυχώς, οι αγορές έχοντας παρακολουθήσει στις συγκρούσεις στην Αθήνα τον περασμένο χρόνο και τις επαναστάσεις στην Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική το 2011, έχουν πάψει να αντιδρούν με ευαισθησία σε αυτό το είδος των συμβάντων, και θα χρειάζονταν τουλάχιστον μία εισβολή της Τουρκίας στην Ελλάδα οφειλόμενη σε ένα τυπογραφικό λάθος, υπό τον ανθρωπιστικό μανδύα ή αυτόν της επανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 2.0, ώστε να ξεκουνήσει την ισοτιμία ευρώ δολαρίου περισσότερο από 0,01%.


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν στην πλειοψηφία τους αρνηθεί την στήριξη της κυβέρνησης στις περικοπές των δαπανών προκειμένου να βάλει σε τάξη τον υπερμεγέθη δημόσιο τομέρα. Η ανακοίνωση των ιδιωτικοποιήσεων αυτή την εβδομάδα προκάλεσε ακόμα πιο μεγάλες διαδηλώσεις.

Εντωμεταξύ, ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η χώρα του, η Γερμανία, η Φιλανδία και άλλα μέλη της ΕΕ δεν θα διαθέσουν επιπλέον χρήματα για την διάσωση της Ελλάδας, εάν αυτό το, υπερφορτωμένο με χρέος, έθνος αποτύχει να υιοθετήσει μέτρα περαιτέρω περιορισμού των δαπανών.

Ο Jan Kees de Jager δήλωσε το Σάββατο ότι "είναι ζωτικής σημασίας να σεβαστεί πλήρως η Ελλάδα" τους προκαθορισμένους όρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ώστε να μπορέσει να λάβει την δόση του δανείου διάσωσης των 110 δις ευρώ που συμφωνήθηκε τον περασμένο χρόνο (Associated Press).

Τον περασμένο χρόνο, ενώ η οικονομική κρίση κτυπούσε την Ελλάδα, η Bild δημοσίευσε την πρόταση ενός συντηρητικού πολιτικού σύμφωνα με τον οποίο η Αθήνα θα μπορούσε να πουλήσει μερικά από τα πολλά νησιά της για να ξεπληρώσει το χρέος.

Τι μπορεί ακόμη να συμβεί: μία έκθεση της CIA που προτείνει στις νομισματικές αρχές να προκαλέσουν εκτόξευση των τιμών των τροφίμων ώστε να προβοκάρουν τις εξεγέρσεις στην Βόρεια Αφρική;

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης και της Ανάλυσης ΙΙ.

Σχόλια