Οι κερδοσκόποι, οι πολιτικοί και όλοι εμείς

Ο διανοούμενος ζωγράφος και συνάμα συγγραφέας κ. Θεόφιλος Αιγινήτης από το φιλικό blog Τόνοι και Πνεύματα λέει την άποψή του όσον αφορά την οικονομική κατάσταση, τα λεφτά που χρωστανε τα κράτη χωρίς όμως να γνωρίζουν ακριβώς σε ποιον τα χρωστάνε και τον ύπουλο τρόπο με τον οποίο βγαίνει από τη μέση όποιος ή ότι μπορεί δυνητικά να απειλήσει το οικονομικό κατεστημένο. Το είδαμε άλλωστε εδώ και εδώ με την περίπτωση του "ατακτούλη" Στρος Καν.

Κλείνοντας ο κ. Αιγινίτης μας προτρέπει να επιστρέψουμε στα χωριά που εγκαταλείψαμε προκειμένου να στελεχώσουμε τον αστικό Δημόσιο Τομέα. Σε αυτό βλέπει την λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας και όχι στις απατηλές υποσχέσεις των πολιτικών.

Πρόκειται για μια πραγματική κατάθεση ψυχής που αξίζει να διαβάσετε. Ο τίτλος της ανάρτησης είναι "Παρήλθαν οι χρόνοι εκείνοι".

Ας δούμε όμως τι γράφει:

Ο παραπάνω τίτλος όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι ήταν ένα ποίημα του Γεωργίου Δροσίνη που κάποιος ανώνυμος το έκανε τραγούδι που εγώ το ξανάφερα στη μνήμη μου για να γράψω το πάρα κάτω άρθρο.
Νομίζω πως οι πάντες θα έχετε συνειδητοποιήσει πως τα πράγματα γενικώς σ’ ολόκληρο τον κόσμο δεν πάνε καθόλου καλά. Μας λένε πως όλα τα κράτη του κόσμου είναι χρεωμένα μέχρι το λαιμό, αλλά δε μας λέει κανένας σε ποιόν τα χρωστάνε.
Τα χρόνια της αμεριμνησίας και της σπατάλης, που οι τράπεζες σε ξυπνούσαν μες το καταμεσήμερο και σε παρακαλούσαν να σου δώσουν δάνειο, μας τελείωσαν.
Ήρθε η ώρα που οι διεθνείς τοκογλύφοι και ξέρετε ποιοί είναι αυτοί, ενώ μέχρι τώρα σιγοντάρανε να χρεωθούμε όσο γίνεται περισσότερο, τώρα θέλουνε τα λεφτά τους πίσω εδώ και τώρα που το χρήμα έχει ακριβύνει κι εσύ επειδή δεν μπορείς να τους τα επιστρέψεις αμέσως, θέλουνε να σου πάρουνε το κεραμίδι που έχεις πάνω απ’ τοκεφάλι σου.
Έτσι με απαίτηση στον εδώ πράκτορά τους Jefry GAP Company,  ζητήσανενα κόψει τη δική μου μικροσύνταξη και το δικό σου χαμηλό μισθό για να πάρουνε τους τοκογλυφικούς τόκους που μας έχουν επιβάλει.
Πάντως μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει κανένα να λέει πως δεν χρωστάμε τα ιλιγγιώδη αυτά ποσά που μας καταμαρτυρούν οιτοκογλύφοι. Εγώ μια φορά σας ορκίζομαι πως από αυτά τα λεφτά που δανειστήκαμε ως χώρα δεν πήρα ούτε ένα ευρώ, ούτε είδα την ποιότητα της ζωής μου να καλυτερεύει. Οι δρόμοι σε όλη την επικράτεια είναι ίδιοι και χειρότεροι, η παιδεία μας πνέει τα λοίσθια, η ασφάλεια των πολιτών είναι ανύπαρκτη και τα νοσοκομεία μας δεν έχουν μπαμπάκι και οινόπνευμα να κάνουν μια αιμοληψία. Τα έζησα και τα ξέρω.
Ο υπουργός υγείας μπορεί να βγαίνει στα κανάλια και να λέει πως όλα είναι τέλεια και πως οι κακοί διευθυντές των νοσοκομείων φταίνε που κρύβουνε τα υλικά, αλλά δες μας λέει που τα κρύψανε. Όταν οι αποθήκες των νοσοκομείων είναι άδειες από υλικά, τότε ή πραγματικά δεν έχουν γιατί δεν κάνανε προμήθειες ή κάποιοι τα έχουνε κλέψει ή οι διευθυντές τα έχουνε κρυμένα στην κολώτσεπή τους αν έτσι νομίζει ο κύριος υπουργός. Εάν έχουνε κάνει λοβιτούρες τότε πιάστους και βάλτους φυλακή και μη βγαίνεις στακανάλια και μου λες αρλούμπες για να με πείσεις πως είσαι καλός υπουργός για να ξαναπάρεις την ψήφο μου.
Ότι πήρατε πήρατε και ότι δώσαμε δώσαμε. Τέρμα με τη σαπίλα.
Εσείς οι πολιτικοί είστε αυτοί που τα φάγατετα λεφτά και αν έχουν απομείνει ακόμα κάποιοι έντιμοι από σας μέσα στοκοινοβούλιο, πιάστε τους άτιμους και βάλτε τους φυλακή για να μας αποδείξετε πως εσείς είστε καθαροί και έντιμοι.
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στα δανεικά γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να τα βάλεις με τους αδίστακτους τοκογλύφους. Όσο άδικο κι’ αν είναι, αφού έχουμε υπογράψει ως χώρα πρέπει να τους τα επιστρέψουμε γιατί διαφορετικά θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα. Για να μας εκδικηθούν αν δεν πάρουν τα λεφτά τους δεν το χουνε σε τίποτα να βάλουν τους Τουρκαλάδες να μας επιτεθούν για ψύλλου πήδημα.
Αυτοί ευκαιρία περιμένουν να βουτήξουν κανα νησί κι ας κάνουν κουμπαριές και χορεύουν τσιφτετέλια με τους δικούς μας κοιμισμένους πρωθυπουργούς.
Ο Αμερικανός πρέσβης το 22′ στη Σμύρνη G. Horton τους αποκαλεί λαίλαπα της Ασίας, ο Γιάννης Καψής στο βιβλίο του «1922 η μαύρη βίβλος» έχει μαρτυρίες από εκατοντάδες ανθρώπους που βίωσαν την αγριότητα των Τούρκων και η Διδώ Σωτηρίου στο βιβλίο της «Ματωμένα χώματα» μας λέει για τη δολιότητα και τη μοχθηρία των Τούρκων.
Όποιος απ’ όλους αυτούς που συνεργάζονται με τους διεθνείς κεφαλαιοκράτες και δεν τους κάνει τη δουλειά τους, δε διστάζουν να τον βγάλουν από τη μέση με τον πιο ύπουλο τρόπο.
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο κύριος Στρος Καν (Κοέν) αυτό είναι το πραγματικό του όνομα, που κάπου θα τους μπήκε στη μύτη στο χοντρό παιχνίδι που παίζεται στα ανώτερα κλιμάκια του διεθνούς καπιταλισμού και είδατε πως του τη στήσανε και τον βγάλανε από τη μέση.
Αλλά αυτός δεν είναι το μόνο θύμα τους, αλλά σκεφτείτε τι ήτανε ο Μιλόσεβιτς και το τέλος του, τον Μπιν Λάντεν και τηνπροσφορά του στον πόλεμο των Τσετσένων κατά των Ρώσων και το δικό του τέλος,τίνος συνεργάτης ήταν ο Σαντάμ Χουσείν στον πόλεμο εναντίον του Ιράν, ο Μουμπάρακ, ο Καντάφι και δε ξέρω πόσοι ακόμα.
Για να μη έχουμε λοιπόν χειρότερα, καλό είναι να αναλάβουν Έλληνες πατριώτες οικονομολόγοι να διαπραγματευτούν μαζί τους και να βρούν ένα τρόπο να γλυτώσουμε το συντομότερο απ’ τα νύχια τους.
Οι οικονομολόγοι μας θα πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον, αλλά κι εμείς πρέπει να κάνουμε το δικό μας αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα και μια και το δημόσιο πια φράκαρε από διορισμούς, να γυρίσουνε οι πολίτες στα χωριά τους και ας μαζέψουνε καμιά ελιά που τις αφήνουν και πάνε χαμένες γιατί δεν υπάρχουν χέρια να τις μαζέψουνε και ας ασχοληθούνε πραγματικά με τις καλλιέργειες και να μην περιμένουν πάλι λεφτά από επιδοτήσεις.
Δυστυχώς παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι που ο κάθε αγρότης παράταγε το χωριό του που ερχόταν στην Αθήνα και γινόταν δημόσιος υπάλληλος με πολιτικό μέσον, αλλά και ένα σωρό επαγγελματικοί κλάδοι ζούσαν από τις επιδοτήσεις.
Δυστυχώς για μένα κατάγομαι από αστική περιοχή και δεν έχω ούτε ένα μέτρο χώμα να πάω να φυτέψω τα απαραίτητα, να βάλω μερικές κοτούλες και καμιά κατσίκα να έχω τα φρέσκα μου αυγά και το αγνό μου γάλα για να μην πεινάσω.
Όσοι απ’ τις χιλιάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους που διαθέτετε στο χωριό σας  σπίτι και χωράφι, σπεύσατε όσο υπάρχει λίγος χρόνος ακόμα, γιατί χωρίς να έχω καμία σχέση με μάντεις και γέροντες καλόγερους που προλέγουν το μέλλον, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και οι πολιτικοί ας λένε ότι θέλουν πως σε ένα με δυο χρόνια θα έχουμε συνέλθει οικονομικά.
Αυτοί όπως πάντα λένε ψέματα όπως αυτό, το πως λεφτά υπάρχουν καιτην άλλη μέρα βρεθήκαμε με τρύπιες τσέπες.
Επιστρέψτε στα πάτρια εδάφη και βάλτε τις γυναίκες σας να φτιάξουν κα να τραχανά και καμιά χυλοπίτα για το χειμώνα, ναμάθουν να φτιάχνουν χορτόπιτες με μπόλικη φετούλα μέσα και αντί για ουίσκι που μάθατε να πίνετε τόσα χρόνια καιρός είναι να αρχίσετε να πίνετε το υπέροχο κρασάκι μας και να κατεβάζετε καμιά ρακί ή κα να τσιπουράκι με τη σπανακόπιτά σας.
Έτσι θα παραμείνουμε υπερήφανοι Έλληνες και με οικονομία θα καταφέρουμε να ξεχρεώσουμε τους τοκογλύφους και με την πείρα που αποκτήσαμε αυτά τα χρόνια για τους πολιτικούς να φτιάξουμε ένα καινούριο Σύνταγμαπου να μην επιτρέπει σε απατεώνες πλέον να μας κυβερνούν.

Σχόλια

  1. Ναι, νομίζω ότι τέτοια κείμενα πρέπει να αναδεικνύονται. Μιλάνε μέσα από την ψυχή τους κάποιοι άνθρωποι και αυτό φανερώνει την αυθεντικότητα της άποψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου