Συνέρχεται η λέσχη Bilderberg για να καθορίσει τις τύχες του κόσμου

Το κίνημα των αγανακτισμένων γιγαντώνεται σταδιακά και εμπλουτίζεται με ολοένα και περισσότερες δράσεις. Ειδικά στην Ισπανία και στην Ελλάδα η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και δεν τελεί υπό την αιγίδα καμιάς κομματικής παράταξη. Ο κόσμος σύσσωμος βγαίνει στις μεγάλες πλατείες για να διαδηλώσει την απογοήτευσή του και να βροντοφωνάξει ότι δεν πάει άλλο, δεν είναι δυνατόν να πληρώνει αυτός για τις φούσκες που δημιούργησαν οι οικονομικές ελίτ με τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια.

Και ενώ οι αγανακτισμένοι δίνουν ραντεβού στις πλατείες, ένα άλλο ραντεβού έχει προγραμματιστεί μακρυά από πλατείες και από οποιοδήποτε σημείο συχνωτισμού. Πρόκειται για μία πριβέ συνάντηση αυτών που ρυθμίζουν την παγκόσμια οικονομική μηχανή. Αυτών δηλαδή που προκαλούν την αγανάκτηση.
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στον Guardian με αρκετή δόση γλαφυρότητας:
Καθώς η Ευρώπη τρεκλίζει και η λιτότητα "δαγκώνει" με τα default να απειλούν τα κάποτε υπερήφανα έθνη που έχουν γονατίσει κάτω από το βάρος των χρεών, λαμβάνει χώρα μία ετήσια συνεδρίαση τραπεζιτών και βιομηχάνων που μπορούν να παρέμβουν και να διασώσουν τους πάντες.


Την επόμενη εβδομάδα, στην Ελβετία, ο Henry Kissinger και η συμμορία του από τα τολμηρά και εύρωστα μέλη του παγκόσμιου thinktank θα βρεθούν δίπλα δίπλα με την βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας και τον David Rockefeller, και θα αρνηθούν να αναλάβουν δράση ενάντια επέκταση της οικονομικής κρίσης.

Το να προκαλέσουν την κατάρρευση των ευρωπαϊκών κρατών ώστε να αγοράσουν τα πάντα για πενταροδεκάρες αποτελεί σήμερα την ευχή μιας δράκας τραπεζιτών και μάνατζερ πολυεθνικών. Σωστά;

Πάντως, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να διεκδικήσει την πατρότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτός είναι η λέσχη Bilderberg. 60 χρόνια πριν, η Ευρώπη ήταν ακόμα ένα Bilderbaby, μια ιδέα, η σύλληψη της οποίας έλαβε χώρα σε μία κατανυκτική τελετουργία πάνω στο στρώμα του πρίγκιπα Βερνάρδου της Ολλανδίας. Μετά μεγάλωσε και έγινε ένα όμορφο Bilderboy, μα τα χρόνια περάσανε και τώρα φαίνεται ότι τα γόνατά του τρίζουν και η καρδιά του είναι ασθενική.

Ίσως ο καθαρός αέρας του βουνού St. Moritz να μπορέσει να του ξαναδώσει την χαμένη του φόρμα. Η ομάδα Bilderberg θα συνέλθει από τις 9 μέχρι τις 12 του Ιούνη στο ξενοδοχείο Suvretta House, το οποίο περιγράφεται ως εξής στο site του: "Όπως ένα όμορφο κάστρο των παραμυθιών, το ξενοδοχείο μας έχει κτιστεί στην χιονισμένη τοποθεσία της Upper Engadine." Δεν γίνεται νύξη για τους μαγικούς ελεύθερους σκοπευτές στις οροφές των σπιτιών ή για το μαγικό δακτυλίδι της αστυνομίας καταστολής, ίσως όμως να ενημερωθεί έγκαιρα το site για το συνέδριο.
Στην φωτογραφία ο CEO της Deutsche Bank, Josef Ackerman, προπονείται στις βουτιές σε εσωτερική πισίνα

Το ξενοδοχείο υπόσχεται ότι η Privatsphare των καλεσμένων δεν θα διαταραχθεί σε καμία περίπτωση και το ίδιο ισχύει και για το συνέδριο: ο Τύπος θα είναι τυχερός αν καταφέρει να μυρίσει το toast του Kissinger νωρίς το πρωί. Είναι κρίμα που οι συμμετέχοντες αποστρέφονται τόσο το να βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής δεδομένου ότι εφέτος φαίνεται ότι θα υπάρξει ένα άνευ προηγουμένου ενδιαφέρον. Ο κόσμος και τα ΜΜΕ έχουν επιτέλους αρχίσει να διαισθάνονται ότι αυτή η μικρή συνεδρίαση βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Οι τελευταίες δύο χώρες που φιλοξένησαν την συνάντηση αυτή ήταν η Ελλάδα και η Ισπανία, οι οποίες κατόπιν αποχαιρέτησαν την λέσχη Bilderberg και "καλωσόρισαν" την λιτότητα και τις εξεγέρσεις. Καλά Χριστούγεννα Ελβετία.

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ, και της Ανάλυσης ΙΙΙ.

Σχόλια