Ακόμη και σήμερα η Coca-Cola εισάγει φύλλα κόκας που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κοκαΐνης στις ΗΠΑ

Η Coca-Cola ως γνωστόν είναι ένας γίγαντας στον τομέα των αναψυκτικών. Πρόκειται για μια πολύ παλιά εταιρία που οφείλει το πρώτο συνθετικό του ονόματός της στην χρήση κοκαΐνης στην παρασκευή του περίφημου αναψυκτικού. Η χρήση σταμάτησε το 1903. Όχι όμως και η εισαγωγή φύλλων κόκας από την εταιρία. Τα φύλλα χρησιμοποιούνται επειδή περιέχουν και άλλα συστατικά πέρα της κοκαΐνης. Παρόλο που η εισαγωγή των φύλλων αυτών είναι παράνομη στις ΗΠΑ εντούτοις η εταιρία κατάφερε να εξαιρεθεί από την ρύθμιση. Το όλο ζήτημα κρατήθηκε μυστικό μέχρις ότου αποκαλύφθηκε από τους New York Times.

Όμως που πάει η κοκαΐνη που περιέχεται στα φύλλα αυτά δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον στην coca-Cola;

Την απάντηση την δίνει ο Mike Adams στο παρακάτω αποκαλυπτικό άρθρο στο Natural News:

Στις Άνδεις μασάνε φύλλα κοκαΐνης και χρησιμοποιούν εκχυλίσματα αυτής εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μειώνουν τις αναπνευστικές δυσκολίες, διευκολύνουν την χώνεψη και αποτελούν ένα φυσικό διεγερτικό και καταπραϋντικό. Η τοπική παράδοση και οι επιστημονικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι στην φυσική τους μορφή τα φύλλα αυτά είναι εντελώς ασφαλή και δεν οδηγούν σε εξάρτηση. Αντίθετα για την παραγωγή κοκαΐνης είναι απαραίτητα κάποια τοξικά χημικά συστατικά και μια έντονη επεξεργασία. Γι' αυτό ολοένα και περισσότερο προϊόντα που έχουν ως βάση την κοκαΐνη βγαίνουν στην αγορά των χωρών των Άνδεων τα τελευταία χρόνια.

Παρόλα αυτά οι ΗΠΑ ακολουθούν μία πολιτική ξεριζώματος που απαιτεί από τις χώρες των Άνδεων να ραντίζουν τα δάση τους με τοξικές χημικές ουσίες προκειμένου να εξαλείψουν αυτό το φαρμακευτικό φυτό. Σύμφωνα με τον αμερικάνικο νόμο είναι παράνομο να εισάγεις ή να έχεις στην κατοχή σου αυτά τα φύλλα. Όμως αυτό δεν ισχύει για την Coca - Cola. Στην προσπάθεια διατήρησης της παραδοσιακής γεύσης του αναψυκτικού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, η Coca - Cola έπεισε την αμερικάνικη κυβέρνηση να την εξαιρέσει από την εφαρμογή του νόμου.

(Άλλωστε η αρχική φόρμουλα της Coca - Cola περιείχε κοκαΐνη. Αυτό σταμάτησε το 1903 παρόλο που η ονομασία παρέμεινε. Η "κόκα" της "Coca - Cola" προκύπτει από το φυτό της κοκαΐνης και η "κόλα" από την καρύδα της κόλα που προσέδιδε την γεύση στο αναψυκτικό από την εποχή πρωτοκυκλοφορίας του).

Η μυστική ιστορία της Coca-Cola, φύλλα κόκας και κοκαΐνη

Η Coca-Cola είναι η μοναδική αμερικάνικη επιχείρηση η οποία εξασφάλισε το δικαίωμα νόμιμης  εισαγωγής φύλλων κόκκας μέσω ενός εργαστηρίου επεξεργασίας υπό την ονομασία Stepan Company. Το 1922 η Jones-Miller Act απαγόρευσε την εισαγωγή της κοκαΐνης στις ΗΠΑ αλλα για την Coca-Cola (και το εργαστήριό της) έγινε μια εξαίρεση. Αυτή η εξαίρεση παρέμεινε μυστική μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '80 όταν οι New York Times την απεκάλυψαν σοκαρισμένες.

Οι New York Times του 1988 γράφουν:

Αυτή την εβδομάδα προέκυψαν από τις συνεντεύξεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης και τους, εμπλεκόμενους σε ευρενητικά προγράμματα πάνω στα ναρκωτικά, επιστήμονες μερικές λεπτομέρειες για το πως η Coca-Cola προμηθεύεται την κόκα πως την επεξεργάζεται. Η Stepan Company με έδρα το Illinois ταυτοποιήθηκε ως εισαγωγέας και επεξεργαστής της κόκας που χρησιμοποιεί η Coca-Cola. Μετά την επιβεβαίωση των δεσμών της Stepan με την Coca-Cola, ο γίγαντας των αναψυκτικών επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες των διαδικασιών.

Σε μία τηλεφωνική συνέντευξη με τον γενικό διευθυντή της Coca-Cola του τμήματος της Atlanta, Randy Donaldson, ένας εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε: "Χρησιμοποιούνται συστατικά των φύλλων της κόκας όμως δεν υπάρχει κοκαΐνη και η διαδικασία ελέγχεται στενά από τις αρχές".

100 τόνοι συστατικών για την κοκαΐνη κάθε χρόνο - ας κάνουμε τους υπολογισμούς

Περίπου 100 τόνοι φύλλων κόκας εισάγονται από την Stepan Company κάθε χρόνο κάτω από την ομπρέλα ειδικής άδειας από την DEA. Κρατήστε το αυτό στο μυαλό όταν σκέφτεστε την συνολική απάτη του "Πολέμου κατά των των Ναρκωτικών" και πως οι νέοι Αφροαμερικάνοι καταδικάζονται σε 10ετή κάθειρξη για κατοχή μερικών γλαστρών κόκας την στιγμή που μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Αμερική εισάγει φύλλα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κοκαΐνης.

Από την στιγμή που τα φύλα κόκας εισάγονται στις ΗΠΑ κάτω από αυτές τις ειδικές άδειες από την DEA η κοκαΐνη εξάγεται από τα φύλλα κόκας. Η Coca-Cola δεν χρησιμοποιεί την κοκαΐνη αφού δεν υπάρχει κοκαΐνη στην Coca-Cola σήμερα.

Αυτό φέρνει στο προσκήνιο μία προφανή ερώτηση: Που πάει όλη αυτή η λευκή σκόνη κοκαΐνης εάν όχι στην Coca-Cola; Προκύπτει ότι αυτή η κοκαΐνη πουλιέται σε μία εταιρία στο St. Louis με την ονομασία Mallinckrodt Incorporated.

Η Mallincktrodt λαμβάνει όχι μόνο όλη την κοκαΐνη από τις εισαγωγές της Coca-Cola, αλλά και εισαγωγές οπίου από την Ινδία. Επιπλέον αυτή η εταιρία αγοράζει THC που εξάγεται από μαριχουάνα εντός των ΗΠΑ. Όλα αυτά για τον Πόλεμο κατά των Ναρκωτικών ε; Φαίνεται ότι εάν προσεγγίσεις την DEA και τους ομοσπονδιακούς ελεγκτές μπορείς να παράγεις όση κοκαΐνη θέλεις και να αγοράσεις τόνους οπίου και μαριχουάνας - αρκεί να είσαι ισχυρή εταιρία με δεσμούς με την Coca-Cola και άλλους εύρωστους οργανισμούς.

Περισσότερο από 1/4 του τόνου κοκαΐνης για "φαρμακευτική" χρήση;

Είναι λογικό να διερωτάται κανείς που καταλήγει όλη αυτή η κοκαΐνη και το όπιο που φθάνει στην Mallinckrodt. Η επίσιμη εξήγηση είναι ότι πάει σε "φαρμακευτική χρήση". Όμως ας κάνουμε τον λογαριασμό σε αυτό και να δούμε αν αυτή η εξήγηση στέκει.

Σύμφωνα με διάφορα websites που μπορεί να βρει κανείς εύκολα σε μία μηχανή αναζήτησης, χρειάζονται περίπου 300γρ. φύλλων κόκας για την παραγωγή 1γρ. επεξεργασμένης κοκαΐνης. Αυτό σημαίνει ότι 100 τόνοι φύλλων κόκας (100 x 1000 κιλά, η 100,000 κιλά) μπορούν να παράγουν 333 κιλά κοκαΐνης κάθε χρόνο.

Αυτή είναι μια τεράστια ποσότητα. Θυμηθείτε επίσης ότι αυτά είναι 333 κιλά κοκαΐνης εγκεκριμένης από την DEA - μία υπηρεσία που ισχυρίζεται ότι δίνει έναν πόλεμο κατά των ναρκωτικών αλλά κατά κάποιο τρόπο παρέχει ασυλία στους προμηθευτές της Coca-Cola που κυριολεκτικά παράγουν εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης κάθε χρόνο.
Όλα αυτά δημιουργούν το εύλογο ερώτημα: Τι κάνει η Mallinckrodt με τα 333 κιλά κοκαΐνης κάθε χρόνο; Δίνει ένα τεράστιο ετήσιο χριστουγεννιάτικο πάρτι ή κάτι τέτοιο; Είναι αδύνατο να φανταστούμε ότι 333 κιλά κοκαΐνης χρησιμοποιούνται για "φαρμακευτικούς σκοπούς" εκτός και αν ο όρος αυτός είναι πολύ γενικός. Παρόλο που πρόκειται για εικασίες, δεν θα με εξέπληττε το να πληροφορηθώ ότι ένα σημαντικό μέρος της παραπάνω ποσότητας πάει στην εξαγορά υψηλών αξιωματούχων της DEA προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το σύστημα.

Αρκετές γραμμές κοκαΐνης για ολόκληρο το Κογκρέσο των ΗΠΑ!

Συνεχίζοντας με τα μαθηματικά, τα 333 κιλά είναι (προφανώς) 333,000 γρ. κοκαΐνης. Πόσο πολύ κοκαΐνη είναι αυτή; Σύμφωνα με το TheGoodDrugsGuide.com μία τυπική "γραμμή" κοκαΐνης (μία "γραμμή" είναι αυτό που ένας κοινός χρήστης θα εισπνεύσει) περιέχει 50-75mg (χιλιοστά του γρ.), ή χοντρικά 1/20 του γρ.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε γραμμάριο κοκαΐνης είναι αρκετό για 20 "γραμμές" κοκαΐνης.

Πολλαπλασιάστε αυτό με 333,000 γρ. κοκαΐνης που θα μπορούσε να παραχθεί από 100 τόνους φύλλων κόκας που εισάγονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και καταλήγετε στο εκπληκτικό συμπέρασμα ότι τα φύλλα κόκας που εισάγονται προς όφελος της Coca-Cola μπορούν να δώσουν το ισοδύναμο των 6.66 εκ. γραμμών κοκαΐνης κάθε χρόνο.

Εδώ είναι πάλι τα μαθηματικά (οι υπολογισμοί έχουν στρογγυλοποιηθεί για λόγους απλότητας και επομένως είναι χοντρικές εκτιμήσεις):

  • 100 τόνοι φύλλων κόκας = 100,000 κιλά φύλλων κόκας
  • 100,000 κιλά γύλων κόκας παράγουν 333 κιλά κοκαΐνης
  • 333 κιλά ισούνται με 333,000 γρ.
  • 333,000 γρ. κοκαΐνης μπορούν να διαιρεθούν σε 6.66 εκ. "γραμμές" κοκαΐνης

Υ.Σ. Σύμφωνα με το Wiki Answers, 333,000 γρ. κοκαΐνης αξίζει 16.7 εκ δολάρια στον δρόμο (50 δολάρια το γραμμάριο).

Δοκιμάζει την λογική το να σκεφτεί κανείς ότι 333,000 γρ. κοκαΐνης χρησιμοποιούνται για "φαρμακευτικούς σκοπούς" στην Αμερική. Πως και που χρησιμοποιούνται για "φαρμακευτικούς σκοπούς" αυτά τα 333,000 γρ. κοκαΐνης; Πήγατε ποτέ στο γιατρό για να σας γράψει συνταγή κοκαΐνης; Μάλλον όχι.

Αυτό αφήνει προφανώς τρεις πιθανότητες για το που πηγαίνει όλη αυτή η κοκαΐνη:

Πιθανότητα 1) Η Mallinckrodt συσσωρεύει τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης κάθε χρόνο ίσως για να μικρύνει την διαδρομή "Space Mountain" της Disneyland.

Πιθανότητα 2) Η Mallinckrodt ίσως με κάποιο τρόπο να καταστρέφει τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης κάθε χρόνο. (Όμως η ανθρώπινη απληστία πιθανόν να το εμποδίζει αυτό δεδομένου ότι αυτή η λευκή σκόνη είναι τόσο πολύτιμη..)

Πιθανότητα 3) Η Mallinckrodt μπορεί να χάνει τα ίχνη τεραστίων ποσοτήτων κοκαΐνης κάθε χρόνο (δηλ. εξαφανίζονται από την πίσω πόρτα στα χέρια των πρακτόρων της DEA και πολιτικών που κρατούν την όλη επιχείρηση "νόμιμη"). 

Ή κοιτάξτε, ίσως όλη αυτή η κοκαΐνη να διανέμεται σιωπηλά σε όλους τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς που είναι χρόνια εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά - είναι ένα τεράστιο ποσοστό του ιατρικού εργατικού δυναμικού διότι έχουν πρόσβαση στα ναρκωτικά σε καθημερινή βάση και πιστεύουν ότι χρειάζονται ένα φαρμακευτικό boosting για να επιβιώσουν στο μακρύ ωράριό τους. 6.66 εκ. γραμμές κοκαΐνης είναι αρκετές για να κρατήσουν σε εγρήγορση χιλιάδες φαρμακοποιούς γράφοντας συνταγές υψηλού κέρδους για αναλγητικά και ψυχιατρικά ναρκωτικά που θα καταστήσουν και όλους τους άλλους εξαρτημένους.

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ και της Ανάλυσης ΙΙΙ.

Σχόλια