Βιολογικό όπλο το νέο στέλεχος του Ε-coli;

Το στέλεχος του βακτηρίου E - coli που μαίνεται στην Γερμανία χαρακτηρίστηκε ως το πιο θανατηφόρο που έχει παρατηρηθεί εώς τώρα. 

Το βακτήριο είναι ένα εντεροαιμορραγικό στέλεχος του βακτηρίου Escherichia coli (EHEC), το οποίο και είναι ένα αβλαβές εντερικό βακτήριο, που όμως παράγει την επικίνδυνη τοξίνη Shiga. Το μόνο που χρειάζεται είναι 100 βακτήρια για να προκληθεί μόλυνση σε αντίθεση με τα εκατομμύρια που απαιτούνται στην περίπτωση άλλων βακτηρίων. Η περίοδος επώασης κυμαίνεται από 2 μέχρι 10 ημέρες και ο ασθενής υποφέρει από αιμορραγική ή υδάτινη διάρροια.
Υπάρχουν κάποια στοιχεία όμως που συνηγορούν ανησυχητικά προς την κατεύθυνση του βιολογικού όπλου που ξέφυγε από τον έλεγχο.

Καταρχάς το βακτήριο στοχεύει σε ένα δεδομένο κομμάτι του πληθυσμού και δεν αφορά τα παιδιά. Επίσης, οι ασθενείς υφίστανται απώλεια συνείδησης, έχουν πρόβλημα να βρουν τις λέξεις για να μιλήσουν και δεν γνωρίζουν ακριβώς που βρίσκονται. Αυτά σύμφωνα με τον Rolf Stahl, ο οποίος υποστηρίζει ότι είμαστε μπροστά σε μία εντελώς καινούργια κλινική εικόνα.

Η εξαιρετική ευσπλατότητα του γενετικού υλικού του βακτηρίου E-coli το καθιστά δυνητικά θανατηφόρο βιολογικό παράγοντα. Μάλιστα στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αμερικανοί επιστήμονες εισήγαγαν στο E-coli ένα γονίδιο που παρήγαγε την θανατηφόρα πρωτεΐνη του άνθρακα. Και οι Ιρακινοί όμως είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το E-coli και υπάρχουν αναφορές για αποστολές στο Ιράκ από τις ΗΠΑ.

Οι Βρετανοί είχαν διεξάγει μυστικά πειράματα με το βακτήριο αυτό ως βιολογικό όπλο το 1966 σε δύο βρετανικές πόλεις σύμφωνα με αναφορά του Υπουργείου Αμύνης.

Σύμφωνα με το Der Spiegel το συγκεκριμένο βακτήριο αποτελεί μια Χίμαιρα που περιέχει γενετικό υλικό από διάφορα βακτήρια E-coli, όπως επίσης και αλληλουχίες από λιμώδη βακτήρια τα οποία είναι εξαιρετικά παθογόνα.

Το Ισραήλ επίσης στοχεύει στην ανάπτυξη βιολογικών όπλων με την εισαγωγή ιών σε συγκεκριμένα βακτήρια προκειμένου να τροποποιηθεί το DNA των κυττάρων - ξενιστών και να καταστούν ικανοί να επιτίθενται μόνο σε οργανισμούς που φέρουν συγκεκριμένα γονίδια. Το πρόγραμμα είναι μυστικό και βασίζεται στο Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών στην Nes Tsiona, μια μικρή πόλη στα νοτιοδυτικά του Τελ Αβίβ.

Το 1948,  στην διάρκεια του πολέμου ανεξαρτησίας του Ισραήλ, ο Ερυθρός Σταυρός εξέφρασε την καχυποψία του κατά πόσο το Ισραήλ είχε απελευθερώσει το βακτήριο της σαλμονέλας στην παροχή νερού της πόλη Acre, προξενώντας μία έξαρση τύφου στους κατοίκους της.

Εώς τώρα, περισσότερα από 1500 άτομα έχουν μολυνθεί στη Γερμανία.

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης και της Ανάλυσης ΙΙ.

Σχόλια

  1. ναι. η αλήθεια είναι στα εργαστήρια γίνονται παιχνίδια με το γενετικό υλικό.
    και με την τροποποίησή του μπορούν να φτιάξουν τα πάντα.

    τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που βλέπουμε σε κάποιες ταινίες θα είναι κάποια στιγμή πραγματικότητα.

    Ο «κώδικας», ο σειριακός αριθμός εντολών καθορίζει τα πάντα.

    Πολλά γίνονται και ελάχιστα μαθαίνονται. Και φυσικά εμείς δεν πρόκειτα ποτέ να βγάλουμε άκρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδικά η συμπτωματολογία με την απώλεια συνείδηση και το ότι στοχεύει μόνο σε ενήλικες σημαίνει πολλά νομίζω. Μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά πάλι τόσες πολλές συμπτώσεις με προβληματίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η ουσια ειναι οτι τα τροφιμα δεν παραγονται με φυσικο τροπο. Για να κερδισουν χρονο και χρημα κανουν πολλα. παρα πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς η αύξηση του πληθυσμού έχει καταστήσει την χρήση λιπασμάτων, εντομοκτόνων και γενετικά τροποποιημένων σπόρων σχεδόν αναπόφευκτη. Το είδαμε σε άλλη ανάρτηση αυτό. Παρόλη την ραγδαία αύξηση της χρήσης των λιπασμάτων ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής περιορίστηκε στο 1,2% από 3,5 στις αρχές του 1960. Την ίδια στιγμή ο παγκόσμιος πληθυσμός εξακολουθεί να αυξάνει με ρυθμό 1%. Αν η αύξηση της παραγωγής πέσει κάτω από το 1% τα μαντάτα θα είναι άσχημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου