Αρχηγός των Los Zetas: Προμηθευτήκαμε όπλα από "την ίδια την κυβέρνηση των ΗΠΑ"




Σε άρθρο του ο Mario Andrade παρουσιάζει τα στοιχεία που δίνει ο αρχηγός των Los Zetas, μιας οργάνωσης εμπορίας ναρκωτικών στο Μεξικό:


Την περασμένη Κυριακή, ένα από τα 7 ιδρυτικά μέλη των Los Zetas, ο Jesus Enrique Rejon Aguilar, γνωστός και ως El Mamito, συνελλήφθη στο Μεξικό. Ο Rejon Aguilar είναι επίσης γνωστός ως Zeta 7. Βοήθησε τον τότε αρχηγό του καρτέλ Gulf Drug, Osiel Cardenas να στρατολογήσει στρατιώτες των μεξικανικών ειδικών δυνάμεων εκπαιδευμένων στο Fort Benning, στην Georgia, και να καταστή η πιο επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση στο Μεξικό.

Σε μία συνέντευξη με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Μεξικού, ο Rejon Aguilar αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν την προέλευση των Los Zetas, τους προμηθευτές του οπλισμού και των ναρκωτικών τους.

Ο Rejon Aguilar γνωρίζει ότι ίσως δολοφονηθεί στην φυλακή, και φαίνεται ότι μάλλον λέει την αλήθεια για να πετύχει μια συμφωνία με τις μεξικανικές αρχές ώστε να τον βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Οι Los Zetas αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο του μεξικανικού ναρκο-κράτους. Είναι οι μεγαλύτεροι και οι πιο επικίνδυνοι ανταγωνιστές τους. Στην συνέντευξη, ο Rejon Aguilar αποκαλύπτει ότι οι Los Zetas δεν εμπιστεύονται τους Κολομβιανούς και γι' αυτό προμηθεύονται τα ναρκωτικά τους (κυρίως κοκαΐνη) από τους Γουατεμάλους. Γνωρίζουν ότι στους Κολομβιάνους έχουν διεισδύσει πράκτορες της CIA και της DEA και γι' αυτό χρησιμοποιούν τους Γουατεμάλους ως δόλωμα ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό τους.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα αποκάλυψη του Rejon Aguilar είναι ότι οι Los Zetas έχουν ανθρώπους στις ΗΠΑ που έχουν προμηθευτεί (τουλάχιστον στο παρελθόν) πυροβόλα και άλλα όπλα από διάφορους προμηθευτές συμπεριλαμβανομένης και "της ίδιας της αμερικάνικης κυβέρνησης".

Τον περασμένο Μάρτη ο μεξικάνικος στρατός επεδράμη σε ένα στρατόπεδο των Los Zetas στην Falcon Lake, όπου κατάσχεσε φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους και άλλα όπλα.

Πηγή φωτογραφίας

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ, της Ανάλυσης ΙΙΙ και της Ανάλυσης IV.

Σχόλια

  1. Το εμπόριο ναρκωτικών ως γνωστόν αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τις ΗΠΑ, δεν είναι τυχαίο που στο Αφγανιστάν έχουν στήσει ολόκληρα εργοστάσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου