Ορίστε ποια είναι η καμαριέρα που κατηγορεί τον Strauss Kahn για βιασμό

Είχαμε γράψει για τις αμφιβολίες που υπήρχαν για την σύλληψη του Dominique Strauss - Khan. Για τον τρόπο που συνελήφθη αλλά και για την σκληρή μεταχείρισή του ως κοινού εγκληματία που ήταν ύποπτος φυγής. Τώρα φαίνεται ότι το υποτιθέμενο κατηγορητήριο αποδυναμώνεται και η κατήγορος καμαριέρα δεν συνιστά πλέον την απόλυτα αξιόπιστη μάρτυρα.

Έχει ενδιαφέρον ότι τα στοιχεία αυτά και η απελευθέρωσή του με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τις ΗΠΑ λαμβάνει χώρα μία μέρα μετά τον διορισμό της Christine Lagarde στην ηγεσία του ΔΝΤ. Έχει επίσης ενδιαφέρον ότι η Martine Aubry παρουσίασε την υποψηφιότητά της για τις προεδρικές της Γαλλίας του 2012 στις 28 του Ιούνη.

Ο Francois Hollande που αποτελεί το φαβορί για τις προεδρικές μετά τον εκτοπισμό του DSK εξέφρασε την ελπίδα να καταπέσει το σύνολο του κατηγορητηρίου. Για το ενδεχόμενο όμως της καθόδου του DSK στις προεδρικές δεν έκανε κάποια νύξη. Από την άλλη ο Francois Pupponi, δήμαρχος στις Sarcelles ζητά ανοικτά την επανεξέταση της υποψηφιότητας Stauss-Kahn. Επίσης η τοπική σύμβουλος Michele Sabban κάνει λόγο για "πάγωμα" της διαδικασίας μέχρι να καταθέσει ο DSK την δική του εκδοχή των πραγμάτων.

Διαβάζουμε περισσότερες λεπτομέρειες στο ΑDR Kronos:

Εντυπωσιακή καμπή στην υπόθεση του Dominique Strauss - Kahn. Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ είναι πλέον ελεύθερος, θα πάρει πίσω την εγγύηση των 6 εκ. δολαρίων αλλά δεν θα μπορεί να φύγει εκτός των ΗΠΑ καθώς η υπόθεση παραμένει ακόμη ανοικτή. Συνοδευόμενος από την γυναίκα του, ο DSK έφυγε από το δικαστήριο του Manhattan που ανακάλεσε τον κατ' οίκον περιορισμό του. Παρόλα αυτά θα πρέπει να επιστρέψει στο δικαστήριο στις 18 του Ιούλη.

Λίγο πριν η εισαγγελία του Manhattan είχε αποδεχθεί να αφεθεί ο DSK ελεύθερος υπό όρους. Η σημερινή απόφαση πάντως δεν θα οδηγήσει αυτόματα στην ανάκληση των κατηγοριών, όμως είναι ξεκάθαρο ότι το κατηγορητήριο εναντίον του έχει αποδυναμωθεί και η εισαγγελία δεν είναι πλέον πεπεισμένη ότι οι μαρτυρίες εναντίον του είναι επαρκείς. Η γυναίκα που κατηγόρησε τον Strauss Kahn για σεξουαλική επίθεση έχει πει ψέματα κατ' εξακολούθηση και δεν φαίνεται πια τόσο άμεμπτη όσο έδειχνε αρχικά.

Οι δικηγόροι του Dominique Strauss-Kahn, William Taylor και Benjamin Brafman, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου του Μanhattann. "Είμαστε πεπεισμένοι ότι έγινε ένα γιγαντιαίο βήμα". Οι δύο δικηγόροι, φανερά ικανοποιημένοι, εξερχόμενοι από το δικαστήριο απευθύνθηκαν στους δημοσιογράφους δηλώνοντας "ευτυχείς από αυτή την απόφαση" και εξύμνησαν τον δικαστή για το "κουράγιο" του και για την "αμεροληψία" που επέδειξε. Οι δικηγόροι υπογράμμισαν ότι είναι "πεπεισμένοι για την αθωότητα" του πελάτη τους και τόνισαν την σημασία του να μην βγάζει η κοινή γνώμη επιπόλαια συμπεράσματα. "Έξι εβδομάδες πριν - θύμισε ο William Taylor - ο Strauss-Kahn φυλακίστηκε στο Rikers Islands με πολύ βαριές κατηγορίες". "Είμαστε ευτυχείς που σήμερα μπορεί να επιστρέψει σε μία φυσιολογική ζωή". Ο Brafman - σε μία τελευταία ερώτηση των δημοσιογράφων - διευκρίνισε ότι ο πελάτης του είναι ελεύθερος να κινηθεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Η κατήγορος καμαριέρα, Nafissatou Dialo, επιμένει στην δική της εκδοχή των γεγονότων, όπως ανέφερε στο δικαστήριο του Manhattan ο δικηγόρος της, Kenneth Thompson. Ο δικηγόρος απέκρουσε τον ισχυρισμό των συνηγόρων υπεράσπισης για μία σχέση κοινής συναίνεσης. "Πρόκειται για ψεύδος", δήλωσε παρουσιάζοντας στην διάρκεια μια μακράς συνέντευξης τύπου την αλληλουχία των γεγονότων της σεξουαλικής επίθεσης που έλαβαν χώρα, σε μια προσπάθεια να αποδομήσει την θέση της υπεράσπισης. "Μία βίαιη σεξουαλική επίθεση", ισχυρίστηκε ο δικηγόρος, χρησιμοποιώντας τον ίδιο όρο που χρησιμοποίησε και την πρώτη μέρα. Η καμαριέρα επιβεβαίωσε στην συνέχεια την δήλωση αυτή πολλές φορές.

Οι New York Times είχαν προαναγγείλει αυτή την οπισθοδρόμηση αναφερόμενοι σε αμφιβολίες που ηγέρθησαν όσον αφορά την αξιοπιστία της καμαριέρας.

Σύμφωνα με δύο αστυνομικούς που εμπλέκονται στην έρευνα και στους οποίους γίνεται αναφορά από την εφημερίδα, η καμαριέρα του Sofitel είχε πει ψέματα στην αίτηση ασύλου και έχει επαφές με άτομα που εμπλέκονται σε εμπόριο ναρκωτικών και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Την επομένη της κατηγορίας βιασμού στις 14 Μαΐου, η γυναίκα είχε μία τηλεφωνική συνδιάλεξη με έναν άνδρα που έχει συλληφθεί με την κατηγορία της κατοχής ποσότητας μαριχουάνας μεγαλύτερης των 180 κιλών. Στο τηλεφώνημα αυτό μιλήσανε για τα ενδεχόμενα οφέλη που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτή την υπόθεση.

Ο εν λόγω άνδρας είναι μόνο ένας από ένα σύνολο ατόμων που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της καμαριέρας φθάνοντας συνολικά τα 100 χιλιάδες δολάρια. Οι καταθέσεις έλαβαν χώρα στην Αριζόνα, στην Γεωργία, στην Ν. Υόρκη και στην Πενσιλβάνια. Η καμαριέρα είναι επίσης κάτοχος τεσσάρων συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας με διαφορετικές εταιρίες για τα οποία πληρώνει εκατοντάδες δολάρια μηνιαίως. Όμως στην αστυνομία εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι έχει ένα μονάχα τηλέφωνο και ότι οι καταθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τον αρραβωνιαστικό της και τους φίλους της.

Τέλος η καμαριέρα, μετανάστης από την Γουινέα το 2002, είπε στους ανακριτές στην αίτηση ασύλου στις ΗΠΑ ότι υπήρχε ένας βιασμός, ο οποίος όμως δεν φαίνεται πουθενά. Επίσης η αναφορά της σε υποθετικό γενετικό ευνουχισμό δεν συμπίπτει με αυτά που υπάρχουν στην αίτηση ασύλου.

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ και της Ανάλυσης ΙΙΙ.

Σχόλια