Πολιτικά παιχνίδια ακόμη και με τα… 5μηνα προγράμματα ανέργων;

Όσο το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση κατήγγειλε την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ρουσφετολογικές προσλήψεις (κυρίως stage και συμβασιούχων έργου). Όλοι μας θυμόμαστε τα περίφημα Προεδρικά Διατάγματα Παυλόπουλου που δώσανε την δυνατότητα για «μονιμοποιήσεις» συμβασιούχων. Δηλαδή την μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Στην διαδικασία «μπλέξανε» και το ΑΣΕΠ που έμελε να παίξει τον ρόλο του «τροχονόμου».
Στους χαλεπούς καιρούς του μνημονίου η ανεργία χτύπησε κόκκινο. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε κάτι…5μηνα προγράμματα «ανακούφισης» ανέργων.
Θα περιμέναμε την διαδικασία επιλογής τους να αναλάβει το ΑΣΕΠ, οι υπάλληλοι του οποίου «βαράνε Αυγουστιάτικες μύγες» αφού εδώ και πάρα πολύ καιρό σταμάτησαν να γίνονται προσλήψεις. Κάτι ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων διενεργούνται από τους ίδιους τους Φορείς και το ΑΣΕΠ εξετάζει ΜΟΝΟ τις…«ενστάσεις» υποψηφίων.
Αντ΄αυτού κάτι…νεφελώδεις εταιρείες, ΜΚΟ κτλ κτλ αναλαμβάνουν την πρόσληψη των ανέργων, παίζοντας τον ρόλο του μεσάζοντα. Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια μορφή ενοικίασης εργαζομένων.
Εδώ έφτασε η κατάντια μας. Να γίνεται πολιτικό παιχνίδι ακόμη και με τα… πεντάμηνα προγράμματα και να δίνει μαθήματα αξιοκρατίας η Νέα Δημοκρατία.
Οι πολιτικοί κρίνονται από τα έργα και τις ημέρες τους. Τα λόγια είναι αέρας και μάλιστα κοπανιστός.

Σχόλια