Έχουν τυπώσει η Γερμανία, η Αυστρία, η Φιλανδία και η Ολλανδία τα δικά τους νομίσματα;

Μια ομάδα Γερμανών διοργάνωσε μια διαμαρτυρία κατά του Ευρώ μπροστά στην ΕΚΤ. Δεν ήταν πολλοί, καμιά εκατοστή και κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν "Raus aus dem Euro" (έξω από το ευρώ) και "Stoppt die Schulderunion" (σταματήστε την ένωση χρεών).

Δημοσκόπηση δείχνει ότι το 77% των Γερμανών αντιτίθεται στην δημιουργία του EFSF (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) που θα διαδεχθεί το ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).

Όμως το πιο ανησυχητικό της όλης υπόθεσης είναι ότι κυκλοφορούν φήμες ότι η Αυστρία, η Φιλανδία, η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν ήδη τυπώσει τα τοπικά τους νομίσματα και θα μπορούσανε να εξέλθουν της Ευρωζώνης μέσα στον Σεπτέμβρη αφήνοντας πίσω τους το χάος.

Έτσι δεν θα υποχρεωθούμε να αφήσουμε το ευρώ, μάλλον το ευρώ θα μας αφήσει. Το πλήγμα για τον Σαρκοζί από την άλλη θα είναι τεράστιο και θα τον γονατίσει πολιτικά.

Τέλος ας μην γελιόμαστε περιμένοντας βοήθεια από τους Κινέζους με την τεράστια φούσκα ακινήτων που έχουν δημιουργήσει. Σκεφτείτε ότι στην χώρα αυτή με τα πολύ χαμηλά ημερομίσθια υπάρχουν περιοχές με αξίες 3,000-5,000 δολάρια ανά τμ.

Χωρίς λοιπόν την Γερμανία η βοήθεια πλέον δεν θα υφίσταται και με τα ετήσια ομόλογα στο 150% αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα, χρεοκοπία!

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ, της Ανάλυσης ΙΙΙΑνάλυσης IV και της Ανάλυσης V.

Σχόλια