Κάντε ιδιωτικοποιήσεις σε χρυσό για να μην είναι ξεπούλημα

Το ΔΝΤ ισχυρίζεται ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται καμιά 300αριά δις για να μπορέσουν να σταθούν και να μην αρχίσουν οι καταρρεύσεις. Μόνο που τα λεφτά αυτά δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Από το 2007 μέχρι το 2008 η FED έδωσε 16.1τρις σε διάφορες τράπεζες εκ των οποίων αρκετές ήταν ευρωπαϊκές προκειμένου να στηριχθεί ο τραπεζικός τομέας. Τώρα ζητάνε και άλλα. Και εδώ είναι η στρέβλωση.

Αν οι τράπεζες δεν μπορούν να αντέξουν τότε θα πρέπει να καταρρεύσουν. Τα λεφτά που γεμίζουν το ρεζερβουάρ τους προέρχονται από τα κρατικά ντεπόζιτα τα οποία έχουν αδειάσει και προσπαθούν να τα γεμίζουν διαρκώς τα κράτη με προγράμματα λιτότητας. Όμως ο κόσμος δεν αντέχει και το σύστημα οδηγείται γοργά σε κρασάρισμα.

Το 2008 βυθίστηκαν οι τιμές του πετρελαίου. Σήμερα βλέπουμε να πέφτουν ξανά με μία ουσιαστική όμως διαφορά. Οι τιμές πέφτουν αποτιμώμενες σε δολάρια. Στο βραζιλιάνικο, μεξικανικό, ινδικό ή ελβετικό νόμισμα οι τιμές ανεβαίνουν διαρκώς. Τι συμβαίνει;

Υπάρχει μια ισχυρή υποτίμηση όλων των νομισμάτων παγκοσμίως. Αυτή είναι μια πολή επικίνδυνη κατάσταση. Με τα αποθέματα του πετρελαίου να εξαντλούνται, τις τιμές να ανεβαίνουν και τα νομίσματα σε κατάρρευση δεν υπάρχει κανείς για να τραβήξει το όχημα της ανάπτυξης. Ο κόσμος έχει ήδη εισέλθει σε ύφεση. Είναι απλώς ζήτημα χρόνου για να αποτυπωθεί αυτό και σε αριθμούς.

Σε αυτό το περιβάλλον οι επενδύσεις που ευελπιστεί να προσελκύσει η ελληνική κυβέρνηση είναι απλά όνειρα θερινής νυκτός. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν σε εξευτελιστικές τιμές και δεν θα αποφέρουν απολύτως τίποτε. Βεβαίως υπάρχει ένα τρικ που μπορεί να δουλέψει. Ποιο είναι αυτό;

Η απαίτηση πληρωμής σε χρυσό. Ο χρυσός βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και αναμένεται να αυξήσει την αξία του κατά 100 και 200% τα επόμενα χρόνια. Μπορεί συνεπώς να ξεπουλήσουμε τώρα, όμως με τον διπλασιασμό της αξίας του χρυσού να αντισταθμιστεί η απώλεια. 

Εννοείται ότι θα υπάρξει αντίσταση από τους αγοραστές καθώς τα γνωρίζουν αυτά και δεν είναι διατεθειμένοι να αποποιηθούν το μόνο πράγμα που θα διατηρήσει και θα αυξήσει την αξία του. Θα υπάρξει εκβιασμός με τις εκταμιευόμενες δόσεις. Όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Ας ορθώσει για μία τουλάχιστον φορά το ανάστημά της αυτή η κυβέρνηση.

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ, της Ανάλυσης ΙΙΙΑνάλυσης IV και της Ανάλυσης V.

Σχόλια