Το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιήθηκε για το βρώμικο νεοφιλελεύθερο σχέδιο

Το συζητάμε όλοι στους χώρους δουλειάς, στις πλατείες, τα καφενεία, τις λαϊκές: υπάρχει πολύ συγκεκριμένο σχέδιο και τίποτε δεν είναι τυχαίο.
Η Χώρα και οι πολίτες της “μπουκώθηκαν” με χρέος έως εκεί που δεν παίρνει άλλο.
Από την άλλη, δεν προέκυπτε από πουθενά ότι κάποια στιγμή θα… απογειωνόταν η οικονομία μας σε τέτοιο σημείο ώστε να δυνάμεθα να αποπληρώσουμε.
Τώρα, η Χώρα είναι έρμαιο στις κερδοσκοπικές πιέσεις. Νέες επενδύσεις θα ‘ρθουν μόνο αν η αξία των μετοχών πέσει σε εξευτελιστικά-χαριστικά επίπεδα και το εργατικό κόστος βουλγαροποιηθεί ή τουρκοποιηθεί.
Υπό αυτή την έννοια, ακόμη και το…χιλιάρικο του δημοσίου υπαλλήλου είναι πρόκληση.
Ασφαλώς, το κεφάλαιο έχει ως στόχο το κέρδος με τις χαμηλότερες επισφάλειες. Και είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Επίσης είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν μόνο κερδο-σκόποι και κανείς “χασο-σκόπος”.
Δυστυχώς, η επιθετικότητα του κεφαλαίου αυξάνεται τις τελευταίες δεκαετίες. Μπρος στην μεγέθυνσή του δεν υπολογίζει την αξιοπρέπεια εθνών και ανθρώπων.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα, το σοσιαλιστικό κόμμα (υποτίθεται ΚεντροΑριστερό) έμελε να είναι το μοιραίο κόμμα της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας. Πολλοί ανεξάρτητοι πολιτικοί παρατηρητές και σχολιαστές εκτιμούν ότι ισχυρά συμφέροντα διεθνούς εμβέλειας εκμεταλλεύτηκαν το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και κυρίως τα απλά μέλη του προκειμένου να μπει το βρώμικο σχέδιο στην Ελλάδα ως «Δούρειος Ίππος».
Σίγουρα, ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να πει.

Σχόλια