Μπορεί (επιτέλους) το πολιτικό προσωπικό να σηκώσει ΑΝΑΣΤΗΜΑ;

Σήμερα ανακοινώνονται νέα μέτρα. Έχουμε χάσει πλέον τον λογαριασμό. Η  κοινή γνώμη βομβαρδίζεται, καθημερινά, με πληροφορίες που την φοβίζουν και την οδηγούν σε πανικό. Το πιο τρομακτικό απ΄όλα είναι ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, ορίζοντας και…φως στο τούνελ.
Τι πραγματικά συμβαίνει; Λένε ότι το χρέος έχει πάψει να είναι διαχειρίσιμο. Και τι κάνουν; Τροποποιούν το λογισμικό στις μισθοδοσίες και στις συντάξεις, αυξάνουν το ΦΠΑ και τους φόρους. Αποτέλεσμα; Στεγνώνει η αγορά, κλείνουν τα μαγαζιά. Η ύφεση φέρνει νέα μέτρα και τα νέα μέτρα, νέα ύφεση! πιο βαθιά!
Σκέτο τρελοκομείο! Η στρατιά των ανέργων μεγαλώνει ενώ οι μόνες επιχειρήσεις που γνωρίζουν άνθηση είναι τα καταστήματα αγοράς χρυσού και τα ενεχυροδανειστήρια.
Έχουν γίνει αναλύσεις επί αναλύσεων αλλά οι νοήμονες και σώφρονες λένε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό.
Η λογική λέει ότι όταν το χρέος γίνεται δυσθεώρητο, τότε γίνεται «διακανονισμός»
Και είναι προφανές ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να πάει στα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού και να πιέσει.
Η Ελλάδα δεν είναι Ουγκάντα. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές και άπειρες δυνατότητες για ανάπτυξη και νέες δουλειές.
Μπορεί το πολιτικό προσωπικό να σηκώσει ΑΝΑΣΤΗΜΑ και να πάψει να πιέζει την λεμονόκουπα που δεν έχει πλέον να δώσει χυμό;

Σχόλια