Το Wikileaks αποκαλύπτει το γιατί η Κίνα αγοράζει σιωπηλά χρυσό

Σύμφωνα με το Wikileaks η Κίνα αυξάνει τα αποθέματα χρυσού προκειμένου να πιάσει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Για την ώρα η πλειονότητα των αποθεμάτων της βρίσκονται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη προσπαθούν διαρκώς να συγκρατούν τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου ώστε να αποδυναμώσουν τον ρόλο του ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα. Και αυτό γιατί δεν θέλουν να δουν τις άλλες χώρες να φεύγουν μαζικά από το δολάριο ή το ευρώ.

Συνεπώς η καταπίεση της τιμής του χρυσού εξυπηρετεί τις ΗΠΑ ώστε να διατηρείται ο ρόλος του δολαρίου ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα.

Τα αυξημένα αποθέματα χρυσού της Κίνας θα αποτελέσουν μοντέλο για τις άλλες χώρες στην κατεύθυνση της συγκέντρωσης περισσότερου χρυσού.

Εκτός των άλλων τα αποθέματα αυτά θα ωφελήσουν την προώθηση του RMB (επίσημο νόμισμα της Κίνας) ως διεθνοποιημένο νόμισμα.


Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ, της Ανάλυσης ΙΙΙΑνάλυσης IV και της Ανάλυσης V.

Σχόλια

  1. Να μην ξεχναμε και οτι η Κινα εχει ενα νομισμα Non-Deliverable, που της δινει την δυνατοτητα να ελεγχει, ακομη και την ισοτιμια της, καθως και να προστατευεται απο καθε οικονομικη επιθεση, απλα, γιατι τα οικονομικα της στοιχεια με τον τροπο αυτο δεν ειναι καν γνωστα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου