Σχετικά με τον…ασυγκράτητο λαϊκισμό του «εσωτερικού»

Ευάγγελος Βενιζέλος: [Προσωπικά οφείλω να αποδεχθώ ταπεινώσεις, εάν αυτές ωφελούν την χώρα μου. Σημασία έχει η χώρα μου να μην ταπεινώνεται. Αλλά οι ταπεινώσεις που μπορεί να δεχθεί κανείς στο εξωτερικό δεν είναι τίποτα μπροστά στην ταπείνωση που προκαλεί η αδικία του ασυγκράτητου λαϊκισμού και της δημαγωγίας στο εσωτερικό. Δυστυχώς, για πολλούς, ισχύει το «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».]
======================
Ας ξεκινήσουμε (και πάλι) από τα βασικά. Το 2009, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε την εξουσία με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα υποσχόμενο «σοσιαλισμό» και ανατροπή της «δεξιάς» πολιτικής του Καραμανλή.
Υποτίθεται ότι όταν ανέλαβε την εξουσία διαπίστωσε ότι η οικονομία είναι σε τραγικό σημείο. Η κρισιμότητα ήταν τόσο μεγάλη που έπρεπε να απευθυνθούμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Παρόλα αυτά, οι έκτακτες συνθήκες για το έθνος και τον λαό δεν οδήγησαν σε νέες εκλογές ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε για άγνωστους λόγους, να σηκώνει ΜΟΝΗ της τον «σταυρό του μαρτυρίου» και να εκλιπαρεί κάθε τρίμηνο για μια…δόση.
Και κάπως έτσι, η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κλείνει το μισό της θητείας της. Δυο ολόκληρα χρόνια «μέτρα» και παρακαλετό για «δόσεις».
Και ΤΙ αφορούν τα…«μέτρα»; ΜΕΙΩΣΕΙΣ μισθών-συντάξεων και αυξήσεις φόρων.
Και ερωτώ: ΠΟΥ είναι το πεδίον όπου ασκείται ΠΟΛΙΤΙΚΗ; σε ΠΟΙΟΝ τομέα;
Έγινε ΚΑΤΙ για την επανεκκίνηση της γεωργίας, της ναυτιλίας ή του τουρισμού και δεν το πήραμε χαμπάρι; Ως ΠΟ’ΤΕ θα εισάγουμε πατάτες-κρεμμύδια από Αίγυπτο και λεμόνια από Τουρκία;
Ως ΠΟ΄ΤΕ θα εισάγουμε ελληνικό λάδι από την…Γερμανία;
Ως ΠΟ΄ΤΕ θα μας κυβερνάνε κολλεγιόπαιδα-επιστημονικοί συνεργάτες που δεν έχουν ξεμυτίσει στη ζωή τους από το Κολωνάκι και το Χαλάνδρι???

Σχόλια