Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» ψάχνει ηγέτη; Ιδού η λύση...


Υπόθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και υπήρχε διάθεση αυτοκριτικής (όχι αυτομαστιγώματος)
Το ενδιαφέρον για την πορεία του Κινήματος ήταν ειλικρινές. Το κλίμα καλό και συντροφικό. Στα πρόσωπα όλων υπήρχε η αγωνία για το αύριο. Ο ΓΑΠ πρόδωσε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και τον λαό τον ίδιο με χονδροειδή ψέματα. Το μέγα ερώτημα: ΠΟΙΟΣ ηγέτης μπορεί να αναλάβει την τύχη του ΠΑΣΟΚ έτσι όπως το κατάντησε ο ΓΑΠ και η παρεούλα του; Υπάρχει πιθανότητα επανεκκίνησης;
Ο αρθρογράφος είναι σχετικά νέος και δεν γνωρίζει (από πρώτο χέρι) όλη την ιστορία του ΠΑΣΟΚ από το 1974 (καθότι βρέφος τότε)
Όμως, αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας στο οποίο έχουν γίνει πολύ σκληρές εσωκομματικές μάχες και διαγκωνισμοί. Βρίθει από λαμόγια και αριβιστές. Ανθρώπους που είναι ικανοί για τα πάντα προκειμένου να αποκτήσουν εξουσία και χρήμα. Αρκετοί πέρασαν, γίνανε πλούσιοι και...εξαφανίστηκαν.
Επειδή (υποτίθεται) υπάρχει ειλικρινή διάθεση για «επανεκκίνηση», θα ήταν πολύ χρήσιμο ένα...flash back στη μνήμη στελεχών ώστε να θυμηθούν ποιοι άξιοι πετάχθηκαν από το Κίνημα (με χτυπήματα πάνω ή κάτω από τη ζώνη) επειδή ήταν υπερβολικά τίμιοι και ικανοί.
Και αφού τους ζητήσουν συγνώμη (που δεν πράξαν τα μέγιστα προκειμένου να τους κρατήσουν στο κίνημα), να τους καλέσουν-παρακαλέσουν να συστρατευθούν στην προσπάθεια...«επανεκκίνησης»

Σχόλια